Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde akşam ve gece saatlerinde başlayacak olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek Sel baskınları, Heyelan gibi durumlar için Samsun, Trabzon, Orddu, Giresun ve Artvin bölgelerini hava durumu konusunda uyardı. Aşırı yağışların sele dönüştüğü Bartın'da ise bu akşamda kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.
Beklenen yağışların çok kuvetli olacağı belirtilen açıklamada Samsun ile Trabzon bölgelerinde 21 ile 75 mm arasında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Rize ve Artvin bölgelerinde kıyı kesimlerinde 100 mm ve üzeri şiddetli ve yer yer aşırı olmak üzere kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi. Vatandaşların ani sel baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşın tedbirli olunması istenildi.

Öte yandan büyük bir sel afetine maruz kalan Bartın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak hava durumu tahminleri güncellenen Bartın için "Kuvvetli Sağanak Yağış"ın beklenildiği öğrenildi.