61SAAT HABER SERVİSİ

4 ay önce Akyazı mevkiinde bulunan bir binanın istinat duvarının çökmesi sonucu kapanan Devlet Sahil Yolu dökülen hafriyatın kaldırmak için Trabzon Karayolları Bölge müdürlüğünün kararı ile bugün hafriyatın kaldırılma çalışmaları başladı.

Ancak ev sahibi Metin Kaya, incelemeler sonrası riskli olarak ilan evin altında bulunan yolun neden bugün açıldığına karşı çıktı.
 
Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğünün ekiplerinin hafriyatın kaldırmak için alanda bulunurken Metin Kaya şu açıklamalarda bulundu;

“Burada heyelan olmamıştır, hemen evimin altına yapılan çalışmalar sonucunda dinamitler patılmış ve istinat duvarı zarar görüp, duvardan kopan parçalar karayoluna dökülmüştür ancak 4 ay önce riskli olarak ilan edilen bölüm evimin yıkılmasını isteyen yetkililer bugün nasıl oluyor da bölgeyi riskli ilan ederek yol açma çalışmalarına başlıyor, bana evimin risksiz olduğunu belgelesinler yolun açılmasına izin vereyim, hatta onlar yapmasın ben 1 günde yol üzerindeki kaldırayım yol trafiğe tekrar açılsın” dedi.
Bölgeye Polis ekipleri geldi ve Metin Kaya ile görüşmeler sürüyor.

Bölgeye Jandarma, polis ve Karayolları işçileri gelirken yetkililerin gelmemesi dikkat çekti.

10.Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre riskli olan ifade edilen ev hakkında henüz karar verilmediği öğrenilirken bugün bölgede yıl üzerinde bulunan harfiyatlari kaldırmak adına böyle bir çalışmanın yapıldığı ifade edildi. Ev hakkında net kararın ardından karayollarinin yolu daha hızlı açması için yapilan bir çalışma olduğu ifade edildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Karayoları hafriyat kaldırma çalışmalarına başladı. Metin Kaya konuyla ilgili, "Demek 4 aydır vatandaşı oyaladılar. Sorun yokmuş yolu temizliyorlar. Vatandaş mağdur oldu biz suclandık." dedi

Metin Kaya ise yaşanan olaylarla ilgili şu açıklamaları yaptı;