Geçtiğimiz günlerde Trabzon'un en kalabalık mahallelerinden biri olan Boztepe’ye yolcu taşıyan, dolmuş durağının önüne Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından koyulan otobüs durağı tartışma yaratırken, arttırılan sefer sayıları ise vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 
Ancak şoför esnafının tepkisiyle karşılanan bu durum sonrasında Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta açıklama yaptı. Usta, şoför esnafını mağdur edecek her uygulamanın karşısında olduklarını belirtti. 

Usta oraya  durak koyulmasına sebep olarak Boztepe Durağı Başkanını gösterirken, kendi hırsları yüzünden şoför esnafının ekmeğiyle oynadığını ifade etti. Usta,  ‘İnsanlar bir davranışta bulunurken, lafın sözün nereye gideceğini kimi temsil ettiğini iyi bilecek. 
Belediye yetkililerine siz hakaret ederseniz, onlara küfür ederseniz, ağza alınmayacak sözler sarfederseniz, kendinizi değil yüzlerce insanı ateşe atmış olursunuz. İnsanların ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı” dedi. 
Usta, sözlerine şu şekilde devam etti: “Oraya belediyenin durak koymasının nedeni, durak başkanının o gün Çukurçayır’da kontak kapatıp dolmuşları çalıştırmayıp vatandaşı taşımaması yüzünden olmuştur. 
Halk mağdur olmasın diye belediyemiz oraya durak koyup sefer sayısını arttırmıştır. 
Ben şoför esnafının mağdur olmaması adına o otobüs durağının oradan kaldırılması adına ilgili mercilerle görüşeceğim” diye konuştu.