61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'da yapımı yılan hikayesine dönen ve ne zaman bitirileceği merak konusu olan Meydan Parkı 2. Etapla ilgili bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Çalışmaların durduğu Meydan Parkı 2. Etap Projesinin Mart ayında yeniden ihaleye çıkacağı kaydedildi. Yüklenici firmanın normalde geçen yılın Ağustos ayında bitirmeyi taahhüt ettiği ancak aradan geçen 5 aylık süreçte yetiştiremediği proje bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi.

TURİZM MEVSİMİNE YETİŞECEK Mİ?
Mecliste gündem dışı olarak söz alan CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, "Turizm Mevsimine girmek üzereyiz. 4-5 ay önce yine bu mecliste gündeme getirdiğim Meydan Parkında ki binalarla ilgili ne aşamadayız. Turizm mevsimine yetişecek mi? Orada yer döşemelerinde de bazı sıkıntılar var..?" sorusunu sordu. 
Bu soruya ise Başkan Gümrükçüoğlu, şu şekilde yanıt verdi: "Meydan parkı düzenlemesinde ki 2. etap, buranın ihalesi yapıldı ve bu geçtiğimiz Ağustos'ta bitirilecekti. Alan yüklenici maalesef işi yürütemedi. Ben burada yapılan denetlemelere istaneden onda kötü niyet görmüş değilim. Arkadaşlarımızda görmüş değil. Yürütemedi olmadı..." dedi.

İMKANSIZ GÖRÜNÜYOR... 
Projesinin bitirilememesinden dolayı tasfiye edildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Olmayınca yasal olarak sizde gayet iyi bilirsiniz tasfiye edildi iş.. Tasfiye de bir süreç aldı. Onda da arkadaşlarımız zaman değerlendirmesine gayret ettiler de, işin bundan sonra ki kısmının konuşlandırılması ve ihalesi 30 Mart'ta yapılacak. Tecnübeli olanlar girer inşallah da sizde çok iyi incelemeye tabi tutarsınız. 
Yani bunu 30 Mart'ta ihalesini yaptıktan sonra Haziran – Temmuz – Ağustos'ta yetiştirmek imkansız görünüyor. İnşallah tez zamanda yetiştirmeye çalışacağız" dedi.