TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı Kentsel Yenileme Projesi'ne ilişkin, bundan sonraki süreçte projenin üçüncü etabına başlayacaklarını ve kentin bu tarihi bölgesini en yaşanılabilir şekilde insanlığa kazandırmış olacaklarını belirtti.

Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları devam eden Meydan Parkı Kentsel Yenileme Projesi'nin ikinci etap alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecelere açıklamada bulunan Gümrükçüoğlu, kentsel yenileme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı Kentsel Yenileme Projesi'ni önemsediklerini dile getirerek, "Tüm insanlığı bu tarihi mekanları, Trabzon'un 5 bin yılık geçmişi ile birlikte nasıl bir dünya kenti haline geldiğini görmeye, yaşamaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Meydan Parkı ikinci etaptaki çalışmaların tamamlanmasıyla üçüncü etaba başlayacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi.

"Trabzon Atatürk Alanı Meydan Parkı'mızın tarihi karakterine kavuşturulmasında ikinci etabın tamamlanma aşamasını yaşamaktayız. Kısa bir süre sonra inşallah ikinci etap diye tanımladığımız Meydan Parkı'nın hemen doğu kısmı hizmete girecektir. Bugünkü incelememizde tamamlamadan göreceğimiz, ilave edeceğimiz hususları teknik ekibimizle birlikte inceledik. Bundan sonraki süreçte inşallah Meydan Parkı üçüncü etabına başlayacağız. Bu tarihi bölgeyi en yaşanılabilir şekilde insanlığa kazandırmış olacağız."

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.