61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’da bir süredir yapımı devam eden ve ilk müteahhidinin teslim süresinde bitirememesi nedeniyle Arap saçına dönen Meydan Parkı 2. Etap Projesinde nihayet işler rayına girdi.
İlk müteahhidininim zamanında bitirememesi nedeniyle yeniden ihaleye çıkarılan projede sona gelindi. Trabzon Belediyesinin eski binası ile
6 bin 500 metrekarelik alanın 15 bin metrekareye çıkartıldığı Meydan Parkı birinci etap düzenleme çalışmalarının ardından ikinci etap çalışmalarında tarihi binaların restorasyonu bitmek üzere...
İskenderpaşa Camii, Eski Belediye Binası ile daha önce ismi Mola Oteli olan binanın restorasyon çalışmaları devam ederken bölgede ayrıca bir de cami için şadırvan inşa ediliyor.
Projede engelli vatandaşlar için asansör yapıldığı görülürken, ayrıca burada yürüyen merdiven de inşa edileceği kaydedildi.  Proje kapsamında bölgede sosyal alanların yanında vatandaşlara hizmet verecek kafeteryalar da inşa ediliyor.
Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Nisan- Mayıs ayına kadar çalışma süresi mevcut. Allah’a şükür ciddi çalışan bir firma, öyle görüyorum. En son orayı incelediğimde firma yetkilisinin bana söylediği şu, ‘Ben bunu Şubat ayı sonuna kadar, kış çıkmadan bitiririm.’ Yani Mayıs ayını beklemeyeceğini ifade etti. Benimde edindiğim bilgi bu. Diyelim ki, yaz sezonuna girerken Nisan-Mayıs gibi açılması kuvvetle muhtemel” dedi.