61Saat Haber Servisi - Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Cephe sağlıklaştırma projesi" çerçevesinde müteahhit firmanın kafasına göre, hafta içi veya mesai saati gibi kavramlara aldırmadan yaptığı yol kapatma uygulaması hem esnafı hemde sürücüleri çileden çıkartıyor. 


Benzer bir uygulama bu gün yine Trabzon Meydan Parkı Büyükşehir Belediye binası karşısında gerçekleşti. Belediye tarafından yapılan kazı çalışması nedeniyle sabah 08.00'da başlayan kazı çalışması akşam 17.00'da yarıda bırakıldı. Yol kazılmış bir şekilde öylece kaldı. Haliyle trafikte büyük sekteye uğradı.

Öte yandan Çömlekçi kavşağının da aksam saatlerinde kontrollü kapatıldığı için tüm araçlar Gazipaşa caddesi istikametine yönelince tam bir trafik rezaleti yaşandı. 


Emniyet güçlerininde herhangi bir önlem almadığı bölgede sık sık tartışmalar meydana gelirken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin özellikle meydan bölgesinde yapılacak çalışmaları mesai saati sonrası geceleri yapması yönünde defalarca uyarıldığı öğrenildi. 


Fakat belediye ve emniyetin koordinasyonsuzluğu Meydan bölgesinde trafik rezaleti yaşanmasına neden oldu. 


Gerek esnaf gerek sürücüler şehirde planlı programlı ve esnaf ile vatandaşın hesaba katılarak hiçbir iş yapılmadığını, her kurumun kafasına göre istediği saatte çalışma yaparsak şehrin meydan bölgesini çekilmez bir hale getirdiklerini ifade ettiler.