MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İlk olarak öğretmenler gününü kutlayan Birinci, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1928 günü 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

24 Kasım; Türk milletinin çağdaş milletler seviyesine ulaşmak amacıyla eğitim hamlesini başlattığı tarihtir. Eğitim sistemlerini iyi oluşturan ve bunu çağın yeniliklerine göre yenileyen ülkeler milletler ailesi içinde layık oldukları yeri alırlar.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, eğitilmiş insan gücüyle yakından ilgilidir. Akılcılığı ve bilimselliği rehber edinmiş idealist öğretmenlere sahip toplumlar, istiklalini ve istikbalini teminat altına almış olurlar. Öğretmenler insanı topluma ve geleceğe hazırlayan meşalelerdir. Öğretmenlik bilgeliği ve erdemi temsil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Birinci, yazılı mesajına şu şekilde devam etti: “Yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızın; ruhsal, sosyal ve kültürel yönden yetişmesinde öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin en büyük düşmanı da öğretmenlerdir.” Diyen Atatürk bu veciz sözleriyle öğretmenin önemine vurgu yapmıştır.

Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin aziz milletimizin varlığı ve bekası açısından taşıdığı önem her şeyin üstündedir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kutsal görevleri sırasında Şehit olan öğretmenlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebedi aleme göç eden öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularıyla anıyor, halen görevleri başında bulunan aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi, saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, eğitim ve öğretim neferlerimizin aileleri, öğrencileri ve meslektaşları ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve saadet dolu bir ömür geçirmelerini temenni ederim”