MHP İl başkanı Orhan Erzurum burada yaptığı açıklamada FİSKOBİRLİK meselesinin siyasi bir mesele olmaktan öte 8 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bir mesele olduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Erzurum; “Bizler FİSKOBİRLİK meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu her platformda vurguladık ve konunun çözümü noktasında birlik ve beraberliğe çağırdık yinede çağrımızı yineliyoruz. Yıllardır Giresun ekonomisine olumlu katkıları olan fındığın garantörü FİSKOBİRLİK’in geldiği bu noktada batmasına seyirci kalmak kurumun ve yöneticilerinin aciz durumlarından vazife çıkarmak başta biz Giresunlulara, siyasilere ve fındık ile iştigal eden hiç kimseye yakışmaz. Gelinen noktada yönetim kurulu acil çözümün işçi çıkarılması olduğunu üstüne basa basa vurgulamaktadır. Bunun çözüm olmadığını, olmayacağını bunun göz boyamaktan öte gitmeyeceğini sadece çalışana zulüm ve eziyet olduğunu dert üstüne dert eklemekten öte gitmeyeceğini kendileri de kamuoyu da bilmektedir.Bizler hiçbir işçi arkadaşımızın çözüm olmayacağını bildiğimiz uygulamalar karşısında mağdur olmalarını istemiyor ve buna izin vermeyeceğimizi beyan ediyoruz.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu konunun çözümü noktasında kimin kapısına gitmesi gerekiyorsa gitmeli, kimi ikna etmesi gerekiyorsa etmeli. Bilmeli ki bizlerde bu samimiyet karşısında tüm hassasiyetimizle yanında kendisiyle hareket etmeye hiçbir karşılık beklemeden hazırız.”dedi.

FİSKOBİRLİK’in işçi çıkarmaması için çözümün TMO’dan alınan yağlık fındık kararnamesinde olduğunu da ifade eden MHP İl Başkanı Erzurum; “İktidar partisi oy uğruna seçimden önce FİSKOBİRLİK’e kararname ile verilen 50 bin ton fındığın entegrede işleneceği medyada çok net bir şekilde açık açık anlatılmıştır. Hükümet bunun FİSKOBİRLK için kurtuluş olduğunu müjdelemişti. Ancak seçimden bir gün sonra görüldü ki bu müjde tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Ne oldu da kararname fındığın entegrede işlenilmesi yerine sadece yağlık olarak işlenmesi şartı yönünde çıkmıştır. Bunun sonucu olarak FİSKOBİRLİK’e küsmüş muamelesi yapmak kararnameyi düzeltmekten daha kolay yol olmuştur. Bilinmeli ki kararname düzeltilse FİSKOBİRLİK derin bir nefes alacak başta üretici borçlarını çok rahat ödeyerek bataktan bir nebze olsun kurtulacaktır.”dedi.