Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Kadın Dostu Kent Gümüşhane" projesi kapsamında Gümüşhane'ye geldi.

Demirel, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesinin, Avrupa Birliğinin desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen "Kadın Dostu Kent Gümüşhane" projesi kapsamında düzenlenen siyaset okulunun 4. deneyim paylaşımı etkinliğine katıldı.

Proje kapsamında siyasete meraklı 15 kadına yaptığı konuşmada, siyasetin bir yaşam tarzı, bir tercihler manzumesi olduğunu ifade eden Demirel, ilk kez 5 yıl önce milletvekili adayı olduğunu söyledi.

Siyasetin kadın için zor olduğunun altını çizen Demirel, "Erkek siyasetçi gece yarılarına kadar dolaşıyor. Kadın siyasetçi neden dolaşmasın. Kadın kollarındayken dolaşıyor da adayken ya da milletvekili olduğu zaman neden dolaşmasın. Siyaset aslında hoş bir şey. Ülkemizde demokrasi hala oturmadı, acılarını hala yaşıyoruz. Demokrasi denilen ve bir an önce yerleşmesini istediğimiz sistemin gerçekleşmesi adına yapılan sandık kurma işleri, o sandıktan çıkma hakkını kullanma bir kadın için çok önemli." dedi.

Demirel, Türkiye'de bugüne kadar 10 binin üzerinde milletvekili seçildiğini fakat bunlardan yalnızca 300 kadarının kadın olduğunu belirterek, bu sayının çok az olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'de bütün sosyal ilişkilerin kadın üzerinden yürümesine karşın bu durumun siyasette geçerliği olmadığını dile getiren Demirel, "Ama siyasette bu böyle değil. Belde başkanı pek seçmezler, muhtar kadın çok az, ilçe başkanımız pek yoktur, il başkanı kadın bulamazsınız. Yönetimlere bakın, 10 tane ağabey varsa bir tane abla zor bulursunuz. Neden 10 kadın, 1 erkek olmuyor. Biz kadınlar sadece sandığa oy toplamak için değil, o sandıktan çıkmak için çalışmalıyız. Ben daha meclis kürsüsünde bardak kıran kadın milletvekili görmedim. Meclis kürsüsünde yaka paça kavga eden kadın duymadım, görmedim. Ancak laf atanlar var. Onun ötesinde kaba kuvvet, küfür kadının olduğu yerde olmuyor. Kadının olduğu yerde dil biraz daha zarif. En kabası bile." diye konuştu.

TKB Şube Başkanı Aynur Çubukçu, Demirel'in konuşmasının ardından katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek sundu.