Tarım açıklamasında, MHP'nin ülke çıkarları için siyasi kazanç hesabı yapmaktan kaçındığını vurgularken, partisinin Türk milletinin gelecek sigortası olduğunun altını çizdi. 

İşte Tarım'ın açıklamaları.

''Önceleri MHP’yi anlamakta güçlük çektiler, Türkiye’deki siyaset profilinde politikacı oy için her şeyi yapar algısı vardı ama sonra anlaşıldı ki MHP ülke çıkarları söz konusu olduğunda günlük siyasi kazanç hesabı hiç yapmadı, buda MHP’nin ülke meselelerine bakışını ortaya koydu, artık son gelişmeler sonrası MHP den yükselen sese bakınız, Genel başkanımızı toplum iyi tahlil etmeli, iyi takip etmeli.

MHP Türkiye’nin ve Türk milletinin gelecek sigortası ve son direniş burcudur. Onun içindir ki DEVLET BEY yeni kapı ruhuna uymayan bazı AKP’li milletvekillerini uyarıyor, hiç kimse kendi ikballeri uğruna MHP’yi zayıflatarak ülkeyi zora sokma yanlışına düşmesin demektedir. Mecliste güçlü bir MHP’ye en fazla ihtiyacı olan kazanması kesin olan Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR.

Güçlü MHP, güçlü CUMHURBAŞKANI, güçlü TÜRKİYE sloganıyla yola çıkan liderimiz ülkesinin varlığını siyaset pazarında satışa çıkarmayan MİLLİYETÇİ HAREKET PARTISİ elli yıldır siyasi bir marka olarak ömrünü sürdürmekte olup, onu yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.''