Kurukız’a yönelik linç kampanyası başlatıldığını ve bu durumun gereksiz ve yanlış olduğunu ifade eden Kurukız, “İYİ Parti İl Başkanının, Genel Başkanını savunma refleksini doğru buluyorum ve çok da önemsiyorum, sadece söylemek istiyorum ki, Soylu Bakanımızın söylemek istediğinin karşılığı toplumda yaratılan algıyla bir değildir. “Nerenize battı” kelimesi size niye dokundu anlamındadır. Biz niyet okumuyoruz, bu durum kesinlikle böyledir. Bakanımız bilmez miki, Refik Kurukız bilmez miki, “Kadın anadır, kadın yardır, kız kardeştir, kız evlattır” Söylenen size, “Size ne battı” kelemisi cinsiyet ayrımı gözetilerek söylenen bir söz değildir. Olay sadece mecrasından çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.

Tarım, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Belediye Başkanımız Refik Kurukız’ın mutluluk duyup sayfasından alkışladığı kısım ise bir ülkücü hassasiyeti neticesinde verir örgütleriyle iç içe olan Demirtaş’a verilen muhalefet desteğinin, bakanımız tarafından 82 milyonun karşısında dile getirilmesi sonucundadır. İşin bu kısmı aslında bütün MHP camiasının alkışını almıştır da. Refik Kurukız bu işin sesi olmuştur. Bu durum üzerine kurt işareti üzerinden yapılan eleştiriye de açıklık getirerek bu konunun kapanmasını arzu ediyorum. Sevseniz de sevmeseniz de Tayyip Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Yanına giderken saygımızın gereği kendisine kurt işareti yapmadan önce, yapmak istediğini söylemesi gerektiğini söyleyen kişi İl Başkanı olarak şahsımdır. Yapabilir miyim ile, yapmak istiyorumun arasında ki farkı edep, ahlak, makama ve mevkiye olan saygı kapsamında ele aldığımızda sorun çözülmüştür. Türk miletinin kalbi olan MHP camiası zaten bu durumu bu mealde değerlendirmiş ve takdir etmiştir.

Başka türlü düşüncelerin bizim için hiç bir değeri yoktur. Trabzon’un evladı olan Sayın Soylu bakanımıza icraatlarından dolayı, yaptıklarının milletimizin talebine ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğu sürece desteklemeye devam edeceğiz. Ülkücü harekete yakışan bu kadar zor ve hayati bir görevi üstlenmiş, işini başarıyla götüren bir şahsiyetin yanında durmak, moral vermek, motivasyon sağlamaktan başka bir şey olamaz. Terörist eylem ve söylemlere açıktan ve dolaylı destek verenlerde, bu marazi düşüncenin karşısında aslanlar gibi duranların da artık toplum tarafından bilindiği bir gerçektir. Çok iyi tanıdığım İYİ Parti İl Başkanı da en az benim kadar vatanseverdir. Özellikle Trabzon’da tabanda ki insanlarımızın hangi partiden olursa olsun, bu konuda birbirlerinden hiç farkı yoktur. Hepsi vatanına, bayrağını ve devletine sahiptir”