61SAAT HABER SERVİSİ

MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı tarafından kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ve partililer katıldı.

Başkan Tarım’ın açıklamalarından satır başları:

-Eskiden darbeler oldu, çok da darbe gördük. Kenan Evren zamanında darbe sabahı Türkiye 20 sene geriye gitti dediler. Herkes ertesi gün işine gitti. Türkiye böyle bir darbeye de kurban olmuştu. 15 Temmuz’daki ihanet ayaklanması gerçekleşseydi iç savaş halinde olacaktı. En büyük sıkıntısını çekecek olan MHP’lilerdi. Onlarla mücadele edecek olan en büyük güç bizdik.

-Cumhur ittifakı seçimi kaybettiği gibi dağdaki eşkıya, vurmakla bitmez. PKK’lının bitmesinin bir tek sebebi var, dağa katılım yapılamamaktadır. Bu ittifak kaybettiği zaman dağa çıkış yeniden başlayacaktır.

-MHP İl Başkanıyım. Ankara’da liderimiz duruyorsa öyle durmaya çalıştım. 

-Trabzon’da devreye girdik. Hakkı yenecek olan temizlik görevlisinin hakkını yedirmedik. Sonrasında MHP’li de çıkmadı. Temizlik personelinin partilisi olmaz. 

-Teşkilatımızın dışında kalanların nefislerinde sıkıntı var. 

-Trabzon’daki sorunların üzerine eğiliyoruz ama basına yansıtmıyoruz. Bizim başkasından farkımız, medyada insanların gözü önünde ittifaka zarar verecek tartışmalara girmiyoruz. Bazı düzelmeler bizim sayemizde oluyor ama bizden dolayı düzeldi demiyoruz.

-Ganita ve Gülcemal katma değer katacak. Sahi  olarak baktığımız zaman Samsun’a kadar gidin en kötü sahil Trabzon’u. Çok güzel planlama yapıldı. Başkan Zorluoğlu katma değer katmak için çalışıyor. Türkiye’de ihalelerde geri durma var. Dünyanın girmiş olduğu krizler burada da nasibini aldı. 

-Boztepe bitmek üzere. Yanlış oldu dememin faydası yok. Mimarlar, mühendisler düşünsün. Trabzon’un en büyük sorunu… 40 sene önce ilk oyumu kulanacağım zaman MHP yasaklıydı. Oy vereceğiz ama nereye derken Karakullukçu konuşuyordu TV’de. Dedi ki Trabzon’a hiç dokunmayacağım. Dokunmadan çevre yolu yapıp oraya planlayacağım. Adam kaybetti. Olmuş olsaydı stadyum oraya yapılamazdı. Şehir Hastanesi yapılamazdı. Eksikler 40 sene önce başlamış. Biz de aslanlar gibi Karakullukçu’ya verdik oyumuzu. Dünyadaki ekonomik sorunlardan dolayı projelerde gecikmeler yaşandı. Trabzon’da da gecikmeler yaşanıyorsa ondan kaynaklıdır.