Örs, “Karşımızdaki siyasi parti mensupları dahil hiç kimse Trabzonspor’u ve Türk sporunu siyaseten kullanmasın’ dedi. Yavuz Aydın ise Trabzonluya saygısızlık yaptığını iddia ettiği Süleyman Soylu’ya isim vermeden tepki gösterdi.

MHPli adaylardan siyasete spor ayarı!
1 Kasım Erken Genel Seçim hazırlıklarını sürdüren MHP Trabzon Milletvekili adayları Yavuz Aydın ve Hüseyin Örs TÜFAD’ı ziyaret etti. Trabzonspor’un siyasi hedeflere alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Örs, “Futbol kulüplerinin siyasi iradeye ihtiyacı vardır ama kulüpleri siyasi iradenin emellerine alet etmek kulüplere zarar verir. Hiçbir siyasetçi Trabzonspor’u siyaseten kullanmasın. Kimse Bordo Mavi atkı ile milletin karşısına oy için çıkmasın. O Bordo Mavi atkı sıradan bir atkı değil. O atkıda bizim rahmetli Dozer Cemil abini, Kadir abinin alın teri var. Bu renkler için takımın peşinden giderken trafik kazalarında hayatını kaybeden kardeşlerimizin acı hatıraları var. Sizlerin bizlerin emek veren kardeşlerimizin abilerimizin alın teri vardır. O atkı siyasi arenalarda takılacak bir atkı değildir. Bordo Mavi atkıyı kulübümüzün peşinde giderken Avni Aker’de takacağız.  Siyasi emellerimiz için kullanmaya kalkarsak bölünürüz, kümeleşiriz, bölünürsek güç kaybederiz takıma zarar veririz. Statta takımımız gol attığında uyanımızdaki hangi partilidir demeden birbirimize sarılabiliyoruz. Demek ki Trabzonspor bu şehri bir arada tutan en büyük şemsiyedir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım bu şehirde ortak paydamız Trabzonspor’dur. Bunun için siyasi arenada hiç birimiz Trabzonspor’u kullanmayalım” dedi
“TRABZONLUYA SAYGISIZLIKTIR”
Siyasetçilerin spor üzerinden nemalanmaması gerektiğine vurgu yapan MHP Milletvekili adayı Yavuz Aydın ise, “Başka bir kulübün delegesi olarak Trabzon’a gelerek birinci sıradan aday olanların Rakip takımın delegeliğinden bile vazgeçmediğini gördük. Hatta bu arkadaşlarımız Trabzonspor formaları giyerek Avni Aker’de maç yaptırıldılar.   Bu Trabzonluya, Trabzonsporluya yapılan saygısızlıktır. Fenerbahçeli bir adayı desteklemek zorunda bırakılıyorum. O partili bile olsam Fenerbahçeli bir siyasetçiyi Trabzon’da desteklemek zorunda bırakılıyoruz. Bugün şike sorununda geldiğimiz nokta ortada. Şike konusunda Trabzonspor’un haklarının savunulmamasında bu yaklaşımlar son derece etkili olmuştur. Şike anıtını dikeceğiz diyenlerin icraatları da ortadadır. Nerede şike anıtı? Biz Trabzonspor’un ve sporun her hangi bir dalının siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Biz Trabzon’un ve Trabzonspor’un siyasete bulaştırılmadan her zaman arkasında olacağız. Her ne şartta olursa olsun biz kentimizi ve marka değerimiz Trabzonspor’u sahipsiz de bırakmayacağız” şeklinde konuştu.