Rize'nin Çayeli ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li İsmail Hakkı Çiftçi'nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’yi imar müdürü olarak ataması tartışmalara neden oldu.

İRONİ ZANNETTİLER, GERÇEK OLDU

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’nin Çayeli Belediyesi’ne dışarıdan yardım etmesi Eylül ayı belediye meclisi toplantısının konusu olmuştu.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, toplantıda ağabeyinin kendine ücretsiz yardım ettiğini dile getirse de meclis üyelerini bir türlü ikna edemedi. Meclis üyelerinin ‘Belediyede çalışmıyor, belediyenin işlerine karışmasını halka anlatamıyoruz’ ifadeleri üzerine Başkan Çiftçi’nin ‘O zaman ağabeyimi imar müdürü atayayım’ şeklinde sözleri ironi zannedilse de öyle olmadı. Başkan Çiftçi daha önce Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden emekli olduğunu söylediği ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’yi Çayeli Belediyesi İmar Müdürü olarak işe aldı.

"BİZİ SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORDULAR"

Ağabeyi üzerinden meclis üyelerinin kendisini sürekli sıkıştırdığını dile getiren Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi “Ağabeyim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanımızın imar müdürüydü. Ümraniye Belediyesi’nde, Alemdağ Belediyesi’nde imar müdürlüğü yaptı, Üsküdar Belediyesi’nin imar servisinde çalıştı. En son da Cumhurbaşkanımızın imar müdürlüğünü yaptı ve emekli oldu. Oda bölgede Annemiz burada olduğu için oda geliyordu. Geldiğinde de gündüzleri buraya geliyor bana yardımcı oluyordu. Belediye meclisinde AK Partili meclis üyeleri sürekli ‘Abiniz hangi vasıfla size yardımcı oluyor, hangi hakla belediyenin evraklarına dokunuyor’ gibi bir sürü bahaneleri ortaya koyarak bizi adeta sıkıştırmaya çalışıyordular” dedi.

"TEKNİK KONUDA UZMAN BİRİ"

İmar Müdürü olarak atanmasını AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin talep ettiğinin altını çizen Çiftçi “Geldiğimizde şunu gördük; Çayeli Belediyesi’nin ciddi anlamda birikime ihtiyacı vardı. Daha önce yapılan işlemlerin çoğu ya eksik ya yanlıştı. Bunları düzeltecek, yoluna koyacak, belediyeye kurumsal bir kimlik kazandıracak tecrübeli insanlara ihtiyaç vardı. Bu teknik konuda eksikliğimi gördüm. AK Partili belediye meclis üyelerinin de bu konuda ‘Ağabeyin belediyeye yetkisi olmadan gelip dosyalara, şuna buna dokunacağına gelsin burada çalışsın. Burada resmi olarak çalışsın’ talepleri olunca bizde işin açıkçası böyle bir tecrübesi olan kurumsal kimliği birinci derece memur olan kendi yakınımızı bir yakın olarak değil teknik konuda uzman biri olarak Çayeli Belediyesi’nin imar servisinde müdür olarak görevlendirdik” ifadelerini kullandı.

"ÇAYELİ'NDE HERKES AKRABADIR"

Flaş53'de yer alan habere göre, Ağabeyinin işin ehli olduğu için Belediyede işe başlatıldığını dile getiren Çiftçi ‘Çayeli’nde herkes akrabadır’ ifadelerini de kullanarak “Bunun doğru bir karar olduğu kanaatindeyim çünkü kendisi Türkiye’de imar konularında sayılı birkaç kişiden bir tanesi. Kanunların bize gösterdiği şekilde imar serisinde hizmet verecek. İmar servisinin gerçekten imardan anlayan çok tecrübeli bir yöneticiye ihtiyacı vardı. Bu kişinin benim ağabeyim olması çok da önemli değil. Neticede bunun vasfına bakacağız. Sizin çocuğunuzu ameliyat edecek kişinin profesör ağabeyiniz olması yanlış bir şey değildi. Siz ‘Hayır o benim ağabeyimdir o ameliyat etmesin benim çocuğumu, götürelim bu yabancı pratisyen ameliyat etsin’ demezsiniz herhalde. Biz Çayeli’nde hepimiz kardeşiz zaten. Bu ilçe de hepimiz birbirimizin akrabasıyız” şeklinde konuştu.