Çelenk, kaynak gelen suyun köylerde sayaç takılarak satılmasını eleştirirken şebekeden gelen suyun çamurlu ve böcekli olduğunu iddia ederek görevlileri göreve çağırdı.

Çelenk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 
Büyükşehir Trabzon’un sorunlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu güzel şehir bir çok sorunla boğuşurken sırf belediye başkanlığını kaybetme korkusu ile AKP hükümeti tarafından kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın oyunu almak için büyükşehir yapıldı. Bunun adına oy avcılığı ve istismarı denir. Çünkü hiçbir alt yapısı yapılmadan, hatta üst yapısı şekillenmeden insanların gözü “büyük” kelimesi ile süslenip, güzel gösterilerek sonra çıkar ve menfaat uğruna Trabzon’un geleceğini karartmak, insanlarla dalga geçmekle eş değerdir. Şimdi ise Trabzon çile şehri, sıkıntılar şehri, sorunların dağ gibi olduğu şehir halini aldı. Buna örnek ise Karaya Gurup Suyu’dur. Dağ suyunu insanlarımıza tehditle, saat bağlatarak şebeke suyu yapan ve para kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, acaba bu sudan bir bardak içti mi veya Tiski’nin Genel Müdürü yaptığı bu icraatı merak edip, yerinde kontrol etti mi? Suyun ulaştığı mahalleler nasıl bir su içiyor diye merak ettiler mi? İnsanlarımızın hem oyunu hem parasını alacaksınız hem de bu insanlara çamurlu böcekli su içireceksiniz. Bu yapılanlar insanlığa ve insana bakış açınızı ortaya koyuyor. Bu gurup suyunu kullanan mahalleler; mağmat, fatih köyü, karlık, tos, akkaya, düzyurt ve karakaya’da yaşayan insanların sizlerin gözündeki yeri nedir? Bizler bu mahallelere gittiğimizde insanlarımız bize market suyu veriyorlar. Oysa evlerinde şebeke suyunun çamur aktığını söylüyorlar. Bizler de baktığımızda gerçekten burada yaşayan insanlarımız çamurlu su kullandıklarını görüyoruz.  Mahalle halkı, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastane acillerinde tedavi görüyorlar. Bundan Büyükşehir Belediye Başkanının ve Tiski Genel Müdürünün haberi var mı?

Ayrıca İl Sağlık Müdürüne sesleniyor, göreve çağırıyoruz. En kısa zamanda bu sorunun çözülmesini bekliyor ve takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Bizim insanımız herşeyin en iyisine, güzeline layıktır. Bu şehri yöneten insanların, her şeyden önce halka hizmet, hakka hizmettir anlayışında olmaları gerekir. Sadece oy avcılığı yaparsak bu insanımıza, Trabzon’umuza ihanet olur.