MHP Trabzon Milletvekili Adayları Yavuz Aydın, Hüseyin Örs ve Hasan Suiçmez Araklı ilçesinde esnaf ziyareti yaptı ve vatandaşlarla görüştü.

1 Kasım 2015 seçimleri için sahaya inen MHP milletvekili adayları vatandaşlarla görüşmelerinde özellikle çözüm sürecine vurgu yaptılar. Çözüm sürecinin aslında bölünme süreci olduğunu iddia eden MHP milletvekili adayları : “ Biz mücadele dedik, onlar müzakere ettiler. Sözde çözüm sürecinin anaların gözyaşını dindireceğini söyleyenler şehit analarının gözyaşlarının hesabını nasıl verecekler.” dediler.

Erken seçimin Cumhurbaşkanının siyasete müdahalesi sonucu ortaya çıktığını da iddia eden MHP’li adaylar: “ Bu süreçte Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine riayet etmeyerek, Davutoğlu’nun koalisyon kurma hamlelerine müdahale etmiştir.” dediler.

Tüm yaşananların milletin gözü önünde cereyan ettiğini ve 1 Kasım seçimlerinde milletin bu sürece müdahale edenlere ve sözde çözüm süreci uygulamaları ile bölücü unsurlara cesaret verenleri cezalandıracağını söylediler.