Gedikli yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Son günlerde yaşanan ekonomik süreci takip ettiğimizde artan vergi yükü vatandaşlarımızın sırtına çok büyük bir yük olmaya devam etmektedir. Motorlu taşıtlar vergisinin %40’dan %25’e düşürülmesi bile aslında ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Çünkü bu zam oranına baktığımızda geçmişte %10 civarını geçmezken, %25 yapılması büyük bir yüktür. Evet içerisinde bulunduğumuz süreç iç ve dış konjektür çok sıkıntılıdır. Ekonomik olarak güçlü olmamız gereken bir süreçteyiz. Bizler bu süreçte vatandaş olarak devletimizin ve hükümetimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Lakin gel gelelim bizler vatandaşlar olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırken hükümetimizin de gerekli tasarrufları yapması gerekiyor.

En basitinden bir örnek vermek gerekirse, tüm Türkiye’de park, bahçe, sokaklar ve daha doğrusu her yerde yanmakta olan sokak lambalarının tüketimini hazine öder, dolayısıyla dolaylı olarak bizler vatandaşlar öder. Bu duruma bakıldığında yapılacak güzel bir fizibilite çalışmalı ve buradan çok büyük oranda tasarruf yapılabilir. Bugün bir sokak lambasının 70 ile 250 watt arasında bir değeri vardır. Bu lambaları 25 wattlı ledli lambalar şekline dönüştürerek az bir harcamayla aynı ışık değerini sağlayabiliriz. Böylelikle en az %75 oranında tasarruf sağlanabilir. Buradan anlaşılacağı üzerine çok büyük bir tasarruf elde edilmiş oluyor. Aynı şekilde bir çok alanda da bu uygulanabilir.

Bunun gibi çok basit alınacak tedbirlerle vatandaşlarımız üzerindeki yük azaltılmalı, ülkemizin maddi ve manevi kaynakları heba edilmemelidir. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri olarak dünyanın en zengin bölgesinde yer almaktayız. Bu lütfu çok iyi değerlendirmeli ve işin ehli insanlarla iyi bir fizibilite çalışması yapılarak geleceğe emin adımlarla gitmeliyiz.