61SAAT HABER SERVİSİ

Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonuçlar sonrasın Trabzon'da muhalif partilerin kan değişikliğine gitmesi yönünde partililerden istekler gelmeye başlamıştı. Süreç böyle devam ederken ilk istifa haberi MHP Trabzon il teşkilatından geldi.

MHP Trabzon’da yerel seçimler sonrası ortaya çıkan tablonun ardından bugün istifa ettiği basın kuruluşlarına çektikleri bir bildiri ile duyurdu ve ilçe teşkilatlarını da istifa davet etti.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, il başkanı Muammer Demeli'nin istifa davetini geri çevirdi.

Mehmet Yılmaz, 61saat.com'a yaptığı açıklamada il yönetiminin istifa kararına saygı duyduğunu belirterek, "Sayın başkanımız ve yönetim kuruluna bugüne kadar ki hizmetlerinden ötürü teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun. Çok büyük gayretler içinde önemli işler başardılar. Hepsi canım çiğlerim. Fakat bizim teşkilatlarımız var, sadece il yönetiminin davetile istifa edemeyiz.  Bizim bir altyapımız var. Mahallelerimiz var. Köylerimiz var. Hepsinin görüşünü alacağız ki bu yönde bir karar alalım. Ortahisar ilçe teşkilatı olarak görevimizin başındayız. İstifa etmeyeceğiz. Fakat Demeli'nin yerine yapılacak atama sonrası göreve gelecek yönetim bizimle çalışmak istemezse hay hay deriz partimizin emrinde olmaya devam ederiz. 2000 yılında da böyle olmuştu. Görevden alınmama rağmen partimde görevimi yapmıştım" ifadelerine yer verdi.

Yılmaz'ın bu açıklamasının ardından gözler diğer ilçe teşkilatlarına çevrildi.