Trabzon ziyareti sırasında İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü'ne de uğrayan Mhp Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, burada yaptığı açıklamalarda kongredeki amacını ve şansını değerlendirdi.

Bu güne kadar Türkiye'nin birçok ili ve ilçesinde delegeleriyle buluştuğunu dile getiren Küpçü, gençlere örnek bir lider olma amacında olduğunu ifade ederek "Arkamızda gençlerin bizi hayırlarla anacak, Fatiha okuyacak bir Türkiye bırakmamız gerekiyor. Bunun için de ne zaman ne olacağımız belli değil bizim görevimizin güzel örnek olmamızın mücadelesini vermek. Ama yaygın basından genellikle bir şikayetimiz var, magazin haberciliğine kayılmıştır. Bu kendi kendimizin önünü tıkamaktır. Halbuki basın milletinin kendi kendine kültürleşmesinde ve bilgilenmesinde çok etkili bir gücü vardır. Eğitimin belirli yerlerinden biri okulsa biri de basındır. Basın bu görevi iyi yaparsa kendi faydasına olur ancak küreselleşen dünyada bu pek mümkün değil" dedi.

Siyasetteki asıl amaçlarının ülke siyasetinin kalitesini arttırmak olduğunu dile getiren Mhp Genel Başkan Adayı İsmail Hakkı Küpçü, "Bizim siyasette yürürken amacımız Türkiye'deki siyasetin kalitesini arttırmak. Muhalefet olmaktan anlayışımız 'Onu yaparsan şerefsizsin bunu yapmasan adisin' değil yol gösterici bir muhalefet anlayışıdır. Bizim yayınladığımız basın bildirilerinde de bu var, hükümete karşı ürettiği projelerde önerilerde bulunuyoruz. Yarın bir gün katılımcı bir yönetim anlayışı ile Milliyetçi Hareket Partisi'ni devralırsak, aynı şeyi Meclis'te de yapacağız. Çalışmalarımızda ayrıca camiamızı nasıl birleştirebilirizin mücadelesini veriyoruz. Biz bu günün ortaya çıkmış bir yapısı değiliz. Geçmiş yıllarda da Türkiye'nin birçok yerini dolaşmış olmama rağmen il kongresi yapılmayan hiçbir ilde teşkilat ziyaretine gitmedim. Trabzon teşkilatına da bu yüzden uğramadan geçeceğiz. Biz kongre öncesinde teşkilatlarımıza ziyaret yapmış olursak seçimi yönlendirmeye çalıştığımız düşüncesi ortaya çıkar. Buna imkan vermemek adına ziyaretlerimizi kongre sonrasına bırakıyoruz. Biz buradan kongresini yapmış olan Rize'ye geçeceğiz fakat koskoca tarihi zenginliği olan, Türkiye'nin ekonomisinde, siyasetinde, özellikle de sporunda İstanbul hegemonyasını kırarak sayısız başarılar kazanmış, 3 büyükler lafını 4 büyüklere taşımış Trabzon'u es geçmek çiğneyerek geçmek gibi olurdu diyerek ziyaretimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.

Trabzon ziyaretinin Mhp Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile bir alakasının olmadığının altını cizen Küpçü, "Koray Aydın'ın Trabzonlu olmasıyla ziyaretimizin bir alakası yok. Bizim işimiz kişilerle veya makam mücadelesi değil. Zihniyet ve anlayış değişikliği mücadelesi yapıyoruz. Biz istişare için dolaşıyoruz, oy istemeleri ise kongre günü gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Mhp Genel Başkan Adayı İsmail Hakkı Küpçü, 4 Kasım'daki genel kongredeki şansını değerlendirirken diğer adaylarla ilgilenmediklerini söyleyerek, "Şansımızı nasıl görüyoruza gelince, 1968 yılından beri bu hareketin içindeyim. Yıllardır bu hareketin içerisinde dolaşıyoruz. Biz bu zor yolu mahsus seçtik. Bizi destekleyen insanlar olarak, seçime az kaldı. Biz bu yolda birebir ve doğrudan 600 delege ile el sıkışmışız. Delegeleri tek sayıyoruz çünkü gittiğimiz ve konuştuğumuz yerler belli. Gecenin kör saatinde bile delegelerimizi ziyaret ediyoruz. Amacımız ise protokol siyasetçiliğini yıkmak istiyoruz bütün derdimiz bu. Biz diğer adaylar ile çok fazla ilgilenmiyoruz. Kendi söyle tanımlıyoruz, bu kadar il dolaşarak insanlarla el sıkışmışım. Biz tabanımızın yani teşkilatımızın öncüsü ve sözcüsüyüz. Biz sıradan bir aday değiliz. Delegeler, geçmişlerimize bakarak karar verecekler. Buna bakıldığında da en güçlü aday biziz diyoruz. Bizi tanımayanlar da çok ama ziyaretimizden sonra diğer ilçelere bizi soruyorlar. Bizim farkımız kolay olan protokol yemekleriyle değil gece yarılarına kadar birebir ziyaretle delegelerimizi gezdik. Bu yüzden şanslıyız" diyerek kongrede iddialı olduklarını belirtti.

Trabzon'da neden kongre yapılamadığı konusuna da değinen İsmail Hakkı Küpçü, "Aslında Trabzon'da kongre yapılamamasının nedenlerine hiç bakmadım. Hep bir tarih verilecek bir şey olacaktı. Trabzon'da normalde çoktan kongre olması gerekirdi. Ancak bu konuda pek bilgim yok, duyumlarla da fikir beyan etmek istemiyorum. 25 Eylül'de olacağı açıklandı, inşallah düzgün bir şekilde kongre olur" dedi