61SAAT HABER SERVİSİ - Fındık toplama işleminin eylül başı itibariyle bitmiş olmasına ve üreticinin neredeyse 3’de 1’inin ürününü sattığına dikkat çekeren Tarım, “Hükümetten fındıkla ilgili TMO alacak / almayacak açıklaması gelmemesi, üreticileri mağdur etmiştir” ifadelerini kullandı. 
Tarım, “Bizler fındıkta taban ve tavan fiyatın belli olduğu, uzun vadeli fiyat politikasının getirilmesi ve üretimde verim ve kaliteyi on planda geliştiren teşviklerin oluşturulmasını istiyoruz” şeklinde açıklamasına devam ederken şunları kaydetti: 
“Bu sistemin oluşturulmasında üretimden tüketime kadar olan surecin çok iyi yönetilmesini, 700 bin hektarın üzerinde üretim yapılan fındık bahçelerinden elde edilen verimin hızlı bir şekilde artmasını ve üretilen ürünün tamamının satılması, elde edilen gelirlerin arttırılması tarafındayız. 
Bu sezon (2018) fındık rekoltesinin az olması, fındık fiyatlarının iyi olacağı anlamına gelmektedir. TMO bu sezon ister olsun ister olmasın, fındık üreticisi ürününe sahip çıkarak, istediği fiyata ürününü rahatlıkla satacaktır”