61SAAT HABER SERVİSİ - MHP Trabzon İl Başkanlığında ‘Orhan Bal’ krizi yaşanıyor. Bal’ın, kamuoyunda çıkan açıklamalarından sonra MHP İl Yönetimi Bal’ı disiplin kuruluna sevk etmişti. Ancak Bal, bu sevke sert bir üslupla yanıt vermiş, seçimden sonraki ikinci toplantıda İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’a kendisiyle çalışmayacağını söyleyerek “Hakkınızı helal edin” deyip ayrıldığını söylemişti. 
Bu açkılamadan sonra MHP’de sular durulurken bugün gelen bir haber krizin yeniden tırmandığını gösterdi. 
MHP’de 11 üyenin dilekçeyle birlikte İl Başkanlığına başvurarak istifa ettiği iddia edildi. Dilekçelerinde, “Disipline sevk edilen eski il yöneticisi Orhan Bal, Disipline Savunmasını vermek için İl Başkanlığına gittiğinde başta İl Başkanı olmak üzere il yöneticilerinin sözlü tacizine uğradı ve disipline savunması vermeden oradan çıkmak zorunda kalmıştır. Bizde Orhan Bal’a yapılan bu davranıştan dolayı parti üyeliğinden istifa ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 
11 üyenin istifası ile ilgili 61saat.com’un telefon ile ulaştığı İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım iddiaları yalanladı. Başkan Tarım, istifa eden üyelerinin bulunmadığını söyledi. 
Ancak tüm bunlara karşın MHP’de yeni disipline sevklerin süreceği de gelen iddialar arasında... Disipline sevk edilecek üye sayısının 15’i bulacağı kaydedildi.