MHP Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;


"Son günlerde iç bünyemizdeki bazı gelişmeleri fırsat bilerek MHP’ye yapılan haksız saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Genel Başkanı dahil bütün mensupları politikalarının, siyasi faaliyetlerinin hatta fikri yapılarının eleştirilmesini, irdelenmesini, bu konuda yorumlar yapılmasını büyük bir olgunlukla karşılar. Çünkü bunu bir hakkın kullanımı olarak görür.

Ancak bu eleştiriler kişisel hakaretlere, kurumsal suçlamalara ve gerçeklerin saptırılarak kamuoyunu yanıltmaya ve de tabanımızı üzmeye yönelmesin, İşte o zaman hoş görümüz söz konusu olmaz.

Milliyetçi Hareket Partisinin fikri olgunluğu ünlü Türk hakanı Mete Hanla başlayıp, Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’le doruğa çıkmıştır. MHP’nin davasının adı “Türk – İslam “ “Nizam-ı Alem” ülküsü, “İlah-i Kelimetullah” olarak zikredilir. MHP’nin bütün fertleri bu davaya inanmış ve bu özelliklerle bezenmiştir. Başka ad ile bizleri adlandırmak en hafif değimle cahilliktir. MHP’yi MHP’den öğrenmek en insaflı yol olsa gereklidir.

Eleştirilere evet ama “Rezillik”, “Siyasi Kahpelik” gibi hattını ve hukukunu aşan sözleri de şiddetle reddederiz. Bu sözleri eleştiri olarak değerlendirmeyi hiç kimse bizden beklemesin.

Yine bazı basın organlarında “çocukların Kur’an kurslarına gitmesini yasaklayan kararnameye imza atan…” olarak partimiz, gösterme densizliğini gösterenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Ülkücüler ; Bu din için Kur’an için “Taş medreseler “Yusufiyeler”de her türlü zulme uğramış ve bundan da hiç dert yanmamış Kur’an aşıklarıdırlar. Başbuğumuzun Alpaslan TÜRKEŞ’in “Ben sizi sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye değil, Hak yoluna, hakikat yoluna kısaca Allah yoluna çağırıyorum” veciz sözünü düstür edinmiş olanlara bu iftira atılır mı?

MHP Trabzon İl Teşkilatı dün olduğu gibi bugün de inandığı, hak bildiği yolda, davasını ve teşkilatının ve de ülküdaşlarının emrinde olacaktır.

Milliyetçi Hareket’in Birliği, bütünlüğü ve iktidar yolundaki başarısı için, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üsteleneceğimizden kimsenin zerre kadar tereddüdü olmamalıdır"