61SAAT HABER SERVİSİ - Seçim çalışmalarının, daha önce yapılan seçimlerdeki çalışmalardan daha farklı yürütüleceğini kaydeden Tarım, bu durumun nedeninin fazla bir zaman olmamasından kaynaklandığını kaydetti. 

SORUŞTURMADA DİSKALİFİYE EDİLECEKLER VAR... 
MHP’de Genel Merkeze 17’ye yakın aday adayının Trabzon Milletvekilliği için başvurduğunu kaydeden Tarım, “Genel Merkeze, yapılan başvurularda, 17’ye yakın aday adayımız olduğu ifade ediliyor. Fakat soruşturmada diskalifiye edilecek olan kişilerin daha listesi verilmediği için Trabzon’dan şu kadar aday adayımız var diyemiyoruz” dedi. 

BAHÇELİ’NİN DURUŞUNU TARİHTE YAZACAKTIR
Tarım, “Genel Başkanımız “Ya ülkücüler devletleşecek, ya devlet ülkücüleşecek” söyleyeli yıllar oldu. Biz demek ki eksik yaptık. Biz yapamadık. Ama o, ülkücüleri bu ülkeyi yönetecek pozisyona getireceğini hissediyoruz. Önümüzdeki süreçte MHP, çok güçlü olarak mecliste olacak. Bizim beklentilerimiz çok olumlu. Gidişat onu gösteriyor. İnsanların bakışından, davranışından, yaklaşımından ve Genel Başkanımızın özellikle 15 Temmuz’da durduğu nokta, nasıl bir devlet adamı olduğunu göstermiştir. Tarihte yazacaktır. Geldiği günden beri devlet adamlığını muhafaza etmiştir. Hiç bizi kandırmamıştır. Fakat bunu halk nezdinde pek anlayamamışlardır” dedi. 

4-5 ÇIKARACAĞIZ SÖYLEMLERİNİ... 
Trabzon’dan nasıl bir sonuç bekledikleri sorulduğunda ise Tarım, “Biz 5 çıkaracağız, 4 çıkaracağız gibi şeyleri sevmiyoruz. Ama siyasette öyle bir şey var ki 6 tane Trabzon’dan aday çıkarılacaksa her siyasi parti bunun 6’sına adaydır. Biz konumumuzun çok iyi olacağını düşüncesindeyiz...” diye konuştu. 

AK PARTİ’DEN ÜLKÜCÜ OYLARI GERİ DÖNÜYOR
Tarım sözlerine şu şekilde devam etti: 
“AK Parti, geldi bu ülkede çok büyük oy aldı. Bu oyların çok büyük kısmını ülkücülerden aldı. Şuanda oradan bize oy kayması olduğunu biliyoruz. Aslında AK Parti’nin oyu değil. Zaten ülkücülerin oyuydu. Zamanında AK Parti’ye o kadar ivme kazandıran ülkücülerin oylarıydı. Ülkücüler kendi liderlerini ve partilerini daha iyi tanıdıktan sonra geriye dönüş başlamıştır. Ama burada en rahat olması gereken bizim Cumhurbaşkanımızdır. Çünkü karşısındaki insanlar ve kendisine 2024’e kadar destek vermiş olan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ne kadar karakterli şahsiyetli ve MHP’deki insanların da ne kadar dik duruşlu ve sözünün eri olduğunu Cumhurbaşkanımız bilmelidir ve biliyordur. 
Mecliste güçlü bir MHP’nin Cumhur ittifakında Başkanlık koltuğunda oturacak olan Recep Tayyip Erdoğan’ı da rahatlatır” dedi.