61SAAT HABER SERVİSİ - “Devletimizin ekonomisini güçlü görmek  bizi mutlu ediyorda, vatandaşın, esnafın durumunun çok da iç açıcı olmadığını bugün herkes söyleyebilir” şeklinde açıklamasına başlayan Tarım, “Yerelle ilgilendiğimizde esnafımızı dolayısıylada Trabzon insanını rahatlatmak mümkün olabilir. 20 sene evveli hatırlarsak, Liderimiz Devlet bey AVM’lerin büyük sorun olacağını, şehirlerin uzaklarına kurulmalı, bölge insanına bayilikler verilmeli demiştir. 


O tren kaçmıştır, artık mevcut durumda yapılacaklara bakılmalı. Meselâ pazar günleri AVM’ler açılmamalı, insanlar bütün ihtiyaçlarını hafta sonuna bırakarak AVM’leri tercih etmemeli” ifadelerini kullandı. 

Tarım, “Bunun karşılığındada AVM’deki Euro ve dolara endeksli kiraların liraya çevirilerek düşürülmesi gibi, Uzun sokak, Kunduracılar ve Semercilerin üzeri kapatılarak yağmurdan korunaklı ve şehrin muhtelif yerlerine kapalı çarşı havası verilmesi gibi, şehrimize gelen turizm araçlarının şehrin muhtelif yerlerinde barınmasını sağlayarak Forum ve benzeri şehir dışı yerlerde konaklamasının önüne geçilmesi, Gazipaşa’nın artık şehrin girişi olarak trafiğe uygun şekilde kullanılması gibi pek çok şey sayabiliyoruz. Biz şimdilik bunları söylüyoruz, dersimizi tam çalışırsak yeni projeler geliştirip toplumla paylaşacağız” dedi.