61SAAT HABER SERVİSİ - Tarım, "Seçimlere girerken 2 defa Ankara’da toplandık. Genel Başkanımızın verdiği talimatları yerine getirmek için görevi üstlendik, burada çalışmalara başladık. Cumhur İttifakının Başarılı olmak mecburiyeti vardı. Gerçekten bu seçimde çok çalıştık. ayrım yapmadık. Yeni Kapı Ruhunu birlikte başladığımız AK Parti ile beraber tüm belediyeleri almak için elimizden gelen gayreti gösterdik

"Bu işi çok biliyoruz veya çok iyi anlıyoruz, siyaseti çok iyi beceriyoruz" anlamında söylemek istemiyorum. Ben 1 yıllık il başkanıyım ama 26 senedir bu teşkilatın içerisindeyim. Burada ki arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmeler ve raporlar oturmuştur. Ankara’ya verdiğimiz bütün raporlar yerine oturmuştur. 

AK Parti’ye de yaptığımız uyarılar ve orada ki arkadaşlara söylediğimiz, "burada şöyle olursa şöyle olur", "şöyle olursa böyle olur", "bu kişi ile olursa aksi olur" gibi söylemlerin hepsi ki 'kendileriyle görüştünüzde söyleyebilirler' hepsi yerine oturmuştur” dedi. 

YOMRA İÇİNDE UYARI YAPTILAR… 
Bu uyarılardan birini Yomra için yapıp yapmadıkları sorusuna ise Tarım, "Yomra içinde yaptık. Biz gözümüzle görmediğimiz hiç bir şeye inanan insanlar değiliz. Gerçekler üzerinden giden siyasi partiyiz. Fakat söylemler iyi değildi. Orada ki kişi "ya çok hizmet yaptı meyve veren ağaç taşlanır" veyahut "gerçekten söyledikleri doğrudur" Onları bilemiyoruz. 

Ama AK Parti tabanında da tepki vardı. O tepkiyi ilettik. Hatta orada "bizim adayımız gösterirseniz orası alınır" diye de teklifimiz olmuştur. 

Cumhur ittifakı kapsamında ister bizim adayımız, ister AK Parti’den yine bizim göstereceğimiz aday dayatmamız değil de tercihimizi bildirdik. 

ORAYA GELEN DE SONUÇTA BİR TÜRK EVLADI
Fakat ne düşündüklerini bilemiyoruz. Onlarda bir siyasi parti. Onlarında kendilerine göre dengeleri var, aşamadıkları yerler var. Hayırlısı olsun. 

Oraya gelen de sonuçta bir Türk evladı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. 

BEKA SORUNU TAVANDAKİLERDE, TABANDAKİLER BİZİM GİBİ.. 
Biz yaptığımız değerlendirmelerde "Beka Sorununa" çok değiniyorum. Benim işim beka sorunu. Genel Başkanıma öyle inanmışım, o da bizi öyle inandırmış. 

Biz "beka sorunu" derken, tavandakinden bahsediyoruz. Tabandakilerin bizden farklı olduğunu düşünmüyorum. İster CHP, İster İYİ Parti, İster Saadet Partili olsun. Büyük kısmının olaylara bizim penceremizden baktığı düşüncesindeyim” diye konuştu. 

MİLLETVEKİLLERİ, ŞALPAZARI VE ÇARŞIBAŞI’NDA AYRIM YAPMADI
Çarşıbaşı Belediye Başkanlığını kazanma süreçlerini de değerlendiren Tarım, "Çok çalıştık, çok iyi anlattık. Burada Cumhur İttifakının milletvekillerinden Muhammet Balta, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu hanımın gerçekten katkıları olmuştur. Onlara teşekkür ediyorum. Bunu samimi söylüyorum: Biz hiç bir ilçede; "bizim ilçemiz AK Parti’nin belediye başkanı" diye ayrım yapmadığımız gibi onlarda Çarşıbaşı ve Şalpazarı’nda bu ayrımı yapmadılar” diye konuştu.