MHP Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Hepinizin ve Trabzon kamuoyunun yakinen takip ettiği gibi esnafımızı ve bilhassa küçük üreticilerimizi kısmen rahatlatan 5084 sayılı Teşvik Yasası ile;

1. Kobilerimiz ve esnafımızın üretimine bir katkı olmakta

2. Bilhassa küçük ölçekli üreticilerimiz ve esnafımız yanında işçi çalıştırabilme imkanlarını maksimuma çıkarabilmekteydi.

Böylece hem işsizlik kısmen azalmakta, hem 43.769 kişi bu kanun sayesinde iş bulma imkanına kavuşmuştu. 43.769 işçi 100.000 üzerinde bir kişiye tekamül eder.

Aralık sonu itibari ile sona erecek olan bu kanun, görünen o ki; Trabzon’daki STÖ “5084 devam etsin, ekonomi dönsün, Türkiye büyüsün” talebine rağmen Başbakan ve ilgili Bakanlar nezlinde bir anlam ifade etmemiştir.

Yıllarca AKP’ye büyük destek veren Trabzon insanı görmüştür ki; AKP’nin Trabzon ve 49 İl’deki Milletvekilleri de bu yasanın uzatılmasını sağlayamamışlardır. Kısacası; AKP Milletvekilleri Trabzon’da 2108 iş yerini ve 43.769 işçiyi ilgilendiren, Trabzon ekonomisinin ve insanının az da olsa nefes almasını sağlayacak bu kanuna 31 Aralık 2012 tarih sonrası rafa kaldıracaklardır.

Biz bugüne kadar sırf “bu konuda da siyaset yapıyorlar” denmemesi için MHP olarak açıklama yapmamayı uygun gördük. Ancak gelinen nokta vahimdir ve tehlikelidir. AKP’nin aymazlığını, vurdumduymazlığını göstermesi açısından da iyi değerlendirilmelidir.

Toplam maliyeti 153 milyon TL olan bu teşviki vermemek, ekonomimizin içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından da önemlidir.

“2013 ekonomi için zor yıl olacak, gelirleri artıramıyorsak, giderleri kısmalıyız” mantığı ile hareket eden iktidara sormak isteriz ve deriz ki;

Nasıl Suriye’den Türkiye’ye sığınan 200 bin sığınmacıyı almak, onun barınmasını, sağlığını, giyimini ve günde üç öğün yemeğini vermek, büyük devletlik ise Trabzon’da da 2108 iş yerini 43.769 işçiyi ve onların ailelerini yakından ilgilendiren 5084 sayılı Teşviki uzatmak ve bundan dolayı 153 milyon TL maliyeti de karşılamak büyük devlet olma şartıdır.

Son olarak diyoruz ki; Milliyetçi Hareket Partisi olarak 5084 sayılı teşvik kanunun uzatılması 2108 iş yerinin ve 43.769 işçinin huzur bulması için gerek TTSO, TESOB, DKİB ve diğer STÖ ile bu konuda siyaset yapmaksızın her türlü iş birliği ve desteğe hazırız. Yeter ki; Trabzon’umuz nefes alsın, insanımızın yüzü gülsün."