AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Köprübaşı mitinginde MHP Köprübaşı Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uzun’a AK Parti rozeti takarak AK Parti üyesi olduğunu açıkladı.
Soylu, "Trabzon'a hızlı treni getiriyoruz, Şehir Hastanesi de, Güney Çevre Yolu da, 2. Üniversite de, Yatırım Adası da, Yeni Havalimanı da geliyor. Trabzon AK Parti iktidarında ne istemişse almıştır, bundan sonra da daha fazlasını alacaktır" dedi.
 
Süleyman Soylu, seçime az bir zaman kala bazı günler 3, bazı günler ise bir günde 4 miting birden  yapıyor. Soylu bugün de Sürmene, Köprübaşı ve Ortahisar’da Atapark mitinglerine katılacak.
 
Soylu bugünün ilk mitinginde Sürmene'de çoşkulu bir kalabalığa hitap etti.
Etrafındaki bütün ülkelerde kriz olmasına rağmenTürkiye ekonomisi sağlam olduğu için ayakları üzerinde durduğunu belirterek, "Türkiye'yi yıkmak, çökertmek istediler ama 13 yıldır doğru adımlar doğru stratejiler belirlediği için Allah'a şükürler olsun Türkiye bugün dimdik ayaktadır.Bugün başı açığı da kapalısı da öğretmen, doktor olabilmektedir. Bugün başı açığı da kapalısı da milletvekili oluyor. Buna tahammül edemiyorlar. Türkiye'nin demokrasi ve altyapı açıkları AK Parti iktidarı  ile kapandı" dedi.
 
AK Partinin milliyetçiliğinin kuru laf miliyetçiliği olmadığını ifade eden Soylu, "Bizim milliyetçiliğimiz adam gibi milliyetçiliktir.  Yüksekova Havalimanı’nı gördünüz, hem yaptık hem de ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdık orada. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Biz 13 yıldır Türkiyemizi 4 kat zenginleştirdik. Ülkemizde ihracatımızı 4.5-5 kat artırdık, üniversite sayısını 2 katından fazlaya çıkardık. Bugün Türkiye çok önemli bir kararın arefesindedir ya bu 13 yılı bir günde ters düz edecek bir koalisyon getirecek ya da Türkiye tek başına iktidar istikametiyle 2023, 2053, 2071'e doğru adım atacaktır.13 yıldır ne bölündük, ne ekonomimiz battı, ne de askeri darbe oldu. Başarısız bir hükümet olsaydı 13 yıldır ayakta kalabilir miydi? Başarısız yönetilseydi bir ekonomi, 13 yıl boyunca dengede kalabilir miydi?  Bütün bu 13 yıl ile ilgili olarak bize her şeyi söyleyebilirler ama asla “boyun eğdiler” diyemezler. Tıpkı Trabzon gibi, dik durduk. Aba altından cop gösteren bir sürü iç ve dış düşmana karşı asla boyun eğmedik, sinmedik. Bu milletin emanetini ortada bırakıp kaçmadık. İnandığımız bir yol vardı, o yolda yürümeye devam ettik. Bugün MHP Demirtaş'ın tehditlerine bir tek kelime etmiyor.  Hani milliyetçiydiniz. CHP, Demirtaş'ın tehditlerine tek kelime etmiyor. Hesapları açık ve kirli. HDP barajı geçisin meclise girsin. Düne kadar PKK'nın sözcüsü olarak gösterdikleri Demirtaş'ı bugün cici çocuk olarak, popstar olarak göstermeleri, ulusal kanallarında sürekli televizyon programlarına çıkartmaları, mitinglerinin canlı verilmesi size garip gelmiyor mu? Biz istikar vaddediyoruz, her kesime istikrar içinde bolluk vadediyoruz. Biz güçlü, barış içerisinde sürekli gelişen bir Türkiye vadediyoruz. Bunun için desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.
 
Soylu, 7 Haziran'da gelecek nesillerimize karşı taşıyabileceğimiz en büyük veballerden birisi ile karşı karşıya olduklarını bu seçim Türkiye'nin kendi istikrarı, geleceği, zenginliği, huzuru, inanç ve değerleri doğrultusunda müreffeh bir yaşamın, medeniyetlerimizin yarına taşınması için çok önemli bir seçim olduğunu kaydetti.
 
Trabzon'a yapacakları yatırımlarla Trabzon'u yatırım cenneti yapacaklarını vurgulan Soylu, "Trabzon'a hızlı treni getiriyoruz, Şehir Hastanesini, Güney Çevre Yolunu, 2. Ünivesiteyi, Yatırım Adasını, Yeni Havalimanını getiriyoruz. Trabzon AK Parti İktidarında ne istemişse almıştır, bunan sonra da daha fazlasını alacaktır" dedi.