MHP Orathisar İlçe Başkanı Burhan Bekar’ın Soğuksu Mahallesindeki yeşil alanın, ağaçların kesilmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu 

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler

Ortahisar İlçemizin Soğuksu Mahallesinde bulunan bir zamanların Çamlık diye adlandırılan alanında ağaç katliamı hem de Belediyenin marifetiyle.  Bu bölge havadar olmasıyla, çam ağaçlarının bolluğu ile insan sağlığına elverişli bir alandı. Bu sebeple de zamanında verem(akciğer hastalıkları)’e iyi geliyor diye “Göğüs Hastanesi(verem hastanesi)’ni” buraya yaptılar.

         Zamanla iş bilmez idarecilerimiz, rant uğruna buradaki, güzelim çam ağaçlarını yok ettiler. Kala kala 20-30 çam ağacı kalmıştı, az bir yeşil alan bulunuyordu, onu da Büyükşehir Belediyesi katlediyor.  Gerekçe ne, buraya camii yapılacak. Daha doğrusu çok katlı otopark ve içine camii

         50 metre aşağıda cami 30 metre yukarıda mescit var. Fazla bir yerleşim alanı yok. Soğuksu Mahallesinin camii ihtiyacı yoğun nüfusun yaşadığı Çamlıkaltı mevkiine vardır. Buradaki camii koruyamayan bir belediye, ağaçlara dadandı. 

         Bugün Trabzon’umuzun mahallelerinde halkın yorulduğu, bunaldığı zaman çocuklarıyla, komşularıyla oturacağı, dinleneceği, nefes alacağı parklar yoktur. Belediye botanik bahçesine öncelik vereceğine, öncelikle her mahallede yeşil alanlar, parklar, dinlenme alanları oluşturulsun.

         Belediye daha becerip tapusunu alamadığı botanik parkıyla övüneceğine her mahalleye gençlerimizin geleceğini kurtaracak semt spor kompleksi, sahaları yaptırsın, yaptırtırsın.  Ağaç kesmek kolay ama bu dediklerimizi yaptırmak emek ister, gayret ister. Unutmayın “yaş kesen baş keser” “ormanlarımdan bir ağaç kesenin başını keserim” diyen atalarımızın ne demek istediğini anlamak isteriz"