61 SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti ve MHP’nin anlaşmasının 24 Haziran olarak açıklanan erken seçim tarihinde Trabzon’dan milletvekili adayları en çok merak edilen konulardan oldu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla MHP il Başkanlığı görevinden istifa eden ve MHP’nin en zor zamanlarında kolları sıvayarak partinin başına geçen İl Başkanı Nihat Birinci, MHP’den milletvekili adayı olacağını açıkladı.   

Birinci’nin büyük bir sürpriz olmazsa, MHP’den Trabzon’da ilk sıradan milletvekili adayı gösterilmesi beklenirken, İl Başkanlığına ise İl Başkan Vekili Bekir Sıtkı Tarım getirildi.

Nihat Birinci yaptığı açıklamada “ Bu gece yaptığımız il yönetim kurulu toplantısında istifamı sundum. İl başkanlığına, partimize yıllarca beraber hizmet ettiğimiz, kader arkadaşım ‘’Bekir Sıtkı Tarım'' seçilmiştir. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Ayrıca yeni il başkanımızı oy birliği ile seçen, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” dedi.

MHP’nin Trabzon’daki yeni başkanı Tarım ise başkan olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiripAdam gibi adamların bir arada olduğu yerdir MHP, onun içindirki bu vatan sevdalı bozkurtların Trabzon il başkanı olmaktan onurluyum” ifadelerini kullandı.

RESMEN AÇIKLANDI, 'CUMHUR İTTİFAKINA' ÇAĞRI

Öte yandan MHP Trabzon'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelinin talimatları doğrultusunda, İl Başkanımız sayın Nihat Birinci, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Aday adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. 25.04.2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Yönetim Kurulu toplantısında yapılan İl Başkanlığı seçiminde Başkan Vekilliğini Yürüten sayın Bekir Sıtkı TARIM oy birliği ile İl Başkanı olarak belirlenmiştir. Yeni İl Başkanımız liderliğinde tüm teşkilatlarımız Cumhur ittifakı kapsamında secim çalışmalarına başlamıştır. 24 Haziran seçimlerinde Trabzon ilimizin bir yıldız gibi parlayacağına, eski İl Başkanımız Nihat BİRİNCİ ve diğer Milletvekili adaylarımızın Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyoruz.Cumhur ittifakı Milletin Aklı diyoruz. Bu doğrultuda Tüm Halkımızı Cumhur ittifakında birleşmeye çağırıyoruz''