61SAAT HABER SERVİSİ

Yomra Kent Platformu adına Yomra Belediyesi hakkında yolsuzluk iddialarında bulunan MHP Yomra Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak’ın darp edilmesine bir tepki de MHP milletvekili Oktay Vural’dan geldi.

Dün akşam meclis toplantısında Yomra’da yaşanan darp olayı ile ilgili milletvekillerini bilgilendirmede bulunan Vural, savcıları ve yargıyı göreve çağırdı.

Vural şu ifadelere yer verdi;


“Trabzon’un Yorma ilçesinde özellikle bu Yomra’da kent platformu kuran ve dört siyasi partiden kişilerin olduğu ve Yomra Belediye Başkanının yapmış olduğu yolsuzlukları dile getirerek Yomra halkının hakkını ve hukukunu savunan bu konuda da hem AKP genel merkezine hem Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na suç duyurusu bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Yomra Belediyesi Meclis üyesi Hasan Bayrak, Yomra Platformu ile bu tavrı ortaya koymuştur. 


Bu süre içerisinde aile şirketlerine haksız kazanç sağlamaktan ve ranta dönük imtiyaz sağlamaktan ve ilçe imarını ortadan kaldırarak bir yasa tanımazlık oluşturmaktan gerçekten Yomra’yı katletmekten birçok yolsuzluktan suç duyurusunda bulundu tavır oluşturdu. 


Bu kent platformunda aslında birçok partiden insanlarda var ama bunlarla ilgili bu açıklamalar yaparken belediye başkanı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Süleyman Soylu’ya seslenip sizin adınızı kullanıyor. Böyle olmadığını bilmekle birlikte bu konuda algıyı kırmak görevine çağırıyor.


Yolsuzluklara karşı birleşen bir kent Yomralılar Trabzonlular ama maalesef ceberut zihniyet MHP Belediye meclis üyesi Hasan Bayrağı maalesef dün 6 Nisan’da 6-7 kişi tarafından darp ediliyor. Belediye başkanının kardeşleri de var. Bu ne zorbalıktır. Türkiye’de hukuk tanımıyorlar. Hukuku tanımayanlara adres gösteriyoruz maalesef darp ediliyor. Öncelikle savcıların herkesin bu konuda adım atması gerekiyor”