MHP’deki il kongresi öncesi bu iddia gündemin birinci maddesi olacak.

MHP il başkanı Nihat Birinci’nin il kongre tarihini açıkladığı basın toplantısında gazeteciler ile Birinci ve Birinci'nin yanında yer alan il yönetim kurulu üyesi Hamdi Yazıcı’dan ilginç bir iddia geldi.

Konu ile ilgili olarak bugünkü Günebakış Gazetesi’nin Nabız köşesinde aynen şu yazı yayınlandı.


İşte o yazı…


Dün MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’nin basın toplantısını Haber Koordinatörümüz ve Yayın Kurulu Üyemiz Aydın Gelleci takip etti.

Basın toplantısı öncesi İl başkanı Birinci, il yönetim kurulu üyesi Hamdi Yılmaz ile aramızda kısa süreli bir tartışma da yaşandı.

Konu gazetemizin imtiyaz sahibi, genel müdürü ve başyazarımız Ali Öztürk beyin, önceki gün MHP İl Başkanı Nihat Birinci’yle alakalı yazdığı yazıydı. Öztürk yazısında, MHP Trabzon Milletvekili eski bakan Koray Aydın’ı maceracılıkla suçlayan İl Başkanı Nihat Birinci’yi eleştirmişti.

Aydın Gelleci, basın toplantısı öncesi yaşananları şöyle anlattı:

“Basın toplantısı öncesi il başkanı Nihat Birinci, salona girer girmez bana yönelerek, Hoşgeldiniz’ diyerek, biraz da şaka yoluyla serzenişte bulunurken aramızda şöyle bir diyalog geçti:

Nihat Birinci: Senin patronun var ya, gene bir şeyler yazdı. Ama yanlış yazıyor. Birileri kulağına üflüyor, o da yazıyor.

Aydın Gelleci: Başkanım, Ali bey kimsenin demesiyle yazmaz, düşüncelerini yazıyor. Kendisi böyle düşünüyor.

Bu sırada il başkanın yanında duran il yönetim kurulu üyesi Hamdi Yılmaz araya giriyor.

Hamdi Yılmaz: Yok yok kulağına değil cebine üflüyorlar.

Aydın Gelleci: Yanlış konuşuyorsunuz. Bu tür dedikoduları böyle yerlerde konuşulmaz. Avrasya Üniversitesi için de dedikodu ürettiler ama şimdi herkes takdir ediyor. Ali Bey neye inanırsa öyle yazar.

Hamdi Yılmaz: Ben kendisiyle uzun zaman çalıştım. Kendisini çok iyi tanırım. Ben cebine üflediklerini biliyorum.

Aydın Gelleci: Nereden biliyorsunuz açıklayın. O zaman.

Nihat birinci araya girerek konuyu değiştirdi.”

Bu tartışmalara Kuzey TV’den Eser Hacısalihoğlu da tanıklık etti.