İşte Yılmaz'ın o açıklaması;     


"Sayın Belediye Başkanın pazartesi günü gazetelerde çıkan basın toplantısı yazılarını üzülerek takip etmiş bulunmaktayım. Trabzon’a yaptığı hizmetleri muhalefet hayal bile edemezdi diyor. Görüyorum ki , hiçbir şey yapmadan yapılanları sahiplenip, üzerine konmayı seçmiş Sayın Başkan.Önce bir bakalım MHP nin hayal edemediklerine;

Tanjant yolunun temeli 1985 yılında merhum Başbakan Turgut Özal tarafından atılmıştı.Beşirli’den askerlik şubesine kadar gelmişti.1999 yılında MHP iktidarı döneminde Sayın Koray Aydın Bayındırlık ve İskan Bakanı olmuştu.Bu yolu limandan başlatmış,1 yılda Hacıkasım kavşağına getirdi,1996 yılında ihale edilen Sarp-Samsun duble yolunda mütahitlerin alacaklarını ödedi.Beşirliden Pelitli’ye sahil geçiş yolunu planladı.İçine çömlekçi tünelini ve kalekapı alt geçidini koyup ihale etti. 31 km.lik Trabzon-Maçka devlet karayolunuda ihale etti.(2 yılda 8km.yolu yaptı,sizin iktidarnız 8 yılda hala bu yolu bitiremedi)Güney çevre yolunun ihalesinide yaptı.Reşadiye kavşağı,soğuksu caddesi,Bengisu_Atapark,Gürbulak,Akyazı,Akçaköy,Akçaabat hattını karayolları ağına aldı.Şantiyeler kuruldu ve dönemin valisi Adil Yazar tarafından ilk kazma vuruldu.Bu yolun büyük bir kısmıda yine MHP döneminde bitirildi.Akp nin ilk 2 yılında tek bir çivi dahi çakılmadı.2004 yılında Faruk Özak Bakan olunca bu yollar bitirilmeye çalışıldı.Şayet MHP iktidar olmasaydı bu yollar yapılamazdı.MHP döneminde 40 km.yol bitirildi,Akp döneminde 2 km.yol hala bitirilemedi.

Sayın Başkan şunu da iyi bilmektedir ki,TOKİ 1999 yılında MHP döneminde Trabzon şehrimize girmişti zaten.Şimdi sayın Başkan bir çok projelerimizi sahiplenmekte,geçmiş dönemleri hiçe saymaktadır. Zağnos vadisi,Tabakhane vadisi,Yıldızlı,Bahçecik1 ve Bahçecik 2 projeleri sizden önceki dönemlere aittir sayın Başkan.

Akyazı projesi diyorsunuz,2007 yılında Sayın Başbakan tarafından Trabzon’da genel seçimler öncesi start vermiş ve Akyazı Belediyesi tarafından imar izni verilmiştir. TOKİ eski başkanı Şimdiki Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar tarafından da proje ihale edilmiştir. Siz bunu da sahiplenmeye kalkıyorsunuz.

Sayın Başkan kaldı ki, bu projeler Belediyelere ait olmayan projelerdir. Yollar Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Akyazı projesi de TOKİ ye ait projelerdir. Şimdi bir bakalım sizin Trabzon’daki hizmetlerinize isterseniz;

1-Valilik ile belediye arasını kentsel dönüşüme alacaksınız,madem alacaktınız önce arazi,ardından ruhsat verdiğiniz 5 katlı Kızılay Kan merkezini şimdi yıkmayacak mısınız?Bu paralara yazık değimli.?

2- Huzurevinin karşısındaki camiye söylenen o ki 2 trilyon para harcanmış,kim onay verdi.Şimdi Kanuni bulvarı geçecekse buradan cami yıkılmayacak mı.?

3-Seyyar sorununu çözdüğünüzü söylüyorsunuz. Mahalle aralarında sabahın erken saatlerinden başlayıp gece yarılarına kadar dolaşan, üzerlerinde megafonla patates soğan diye bağırıp insanlarımız rahatsız edenler kimlerdir? Siz seyyarları artık mahalleler dağıttınız. Zabıta Müdürlüğünüzün kabahatler kanununa göre kestiği cezalardan sanırım haberiniz yok.Artık zabıta memurlarınız bu şikayetlere yetişemez oldular.

4-Yıldızlı güven Hastanesine alt ve üst geçit yapılamadığından insanlarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Bu hastaneye sanırım siz ruhsat verdiniz.

5-Numune hastanesini ücra köşelere dağ başına , Kaşüstüne sizin döneminizde 450 yataklı hastane yapılarak taşındı.Tebrikler insanlarımızı mağdur etmeyi başardınız.

Sayın Başkan daha sayacak çok şeyimiz var.Zamanı geldiğinde konuşmaya devam edeceğiz. Eski Başbakan Sayın Mesut Yılmaz’ın 1996 yılında temelini attığı Galyan Barajını bile biz yaptık dedikten sonra size söylenecek tek bir lafımız var;pes doğrusu, siz sanırım bu vatandaşlarımızı Balık hafızalı bellediniz.Yok sayın Başkan insanlarımız zeki ve geçmişi unutmadan,Bu şehre hizmet edenleri bilirler ve unutmazlar.

Sayın Başkan siz halkımızı ne kadar kandırmaya çalışırsanız çalışın, her koşulda sizin yaptıklarınızın takipçisi olacağız ve kamuoyuna bunu açıklayacağız ve de kamuoyu adına sizden bilgi isteyeceğiz.Siz geçmişte yapılanları sahiplenip,kendi hatalarınızı örtbas etmeye devam edin.Oylarını Trabzon merkezde % 400 artırmış bir MHP’ nin muhalefetini her zaman ensenizde hissedeceksiniz.Sizde biliyorsunuz ki,sizlerin alternatifi artık MHP ‘dir. MHP her zaman her kulvarda Trabzon için kamuoyu adına sizlere sorularını yöneltmeye devam edecektir."