Ortahisar Belediyesi Meclis üyesi, MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu dün mecliste yaşanan Şehitlik Anıtı tartışmasına açıklık getirdi.

Bilindiği üzere dün Ak Parti grubu tarafından meclise gündem dışı gelen Sahile Çanakkale Anıtı projesine MHP ve CHP grubu ‘Kurulacağı yerin korunaklı ve işin maneviyatına uygun olmayacağı’ gerekçesiyle karşı çıkmış, Anıt’ın maneviyatına daha uygun bir yere yapılmasını önermişti.

MHP’nin Şehitlik Anıtı’na karşı olduğu yönünde bir algı oluşmaması adına açıklamalarda bulunan Çakıroğlu ‘Çanakkale ve Şehitlik ayrı ayrı anıldığında biri diğerine seslenir diyerek Türk milletinin mayasının Çanakkale Şehitlerinin ruhunda saklı olduğunu ifade etti.

CAN SAYFASINA KAN İLE YAZILMIŞ BİR DESTAN

Çakıroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, ‘MHP olarak Trabzon’da  Çanakkale Sehitleri için yapılması planlanan anıta karşı çıkmak bir yana buna en büyük desteği verecek olan grup, parti biziz. Türk milletinin hafızalarında hala canlılığını koruyan bu büyük zaferin Şehitleri için ne yapılsa, ne yapsak azdır. Müslüman Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen düşünceye 1915’de Dünya durdukça silinmeyecek zaferini Can sayfasına kanları ile yazmışlardır şehitlerimiz.

Fakat gelin görün ki böylesine önemli bir konu, sırf dediğimiz dedik demek için  2 Ekim günü alel acele gündeme sıkıştırılarak gündem dışı gelen teklif oybirliği ile kabul edilmiş olup gündeme alınmıştır.

Hem de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait alana belediyeden izin, onay ve görüş alınmadan.

Aslında meselenin özünde muhalefetin içinde olmadığı bir organizasyon olarak ortaya konulmuştur.
Gündem konusu olan Şehitlik anıtları yapımıyla ilgili düşünce yer tespitinden tasarlanan figürlere kadar bir çalışmanın var olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

YERİNE KARŞI ÇIKTIK ŞEHİTLİĞE DEĞİL

Bu konunun geniş zaman içinde ele alınması içeriği açısından önemsenmiş olması gerekiyordu. İnanç, Vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları, zamanın en güçlü ordularına karşı koymada en önemli faktördür.

Bu günde ihtiyacımız olan, mayamız daki Çanakkale Ruhu olmalı ve Genç, Yeni nesilleri bu duygularla yetiştirecek eserler ortaya koyarak emaneti geleceğe aktarabiliriz.
Bu düşüncelerle MHP olarak Şehitlik yapılmasına değil yapılacak Şehitliğin yerine karşı çıktığımızı kamuoyu ile paylaşırım.