61SAAT HABER SERVİSİ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Trabzon’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundu. Avni Aker Stadı, 19 Mayıs ve Yavuz Selim Stadının olduğu yerde yapılan Millet Bahçesine ise Tarım ve Orman Bakanlığının lojmanlarının yanı sıra yeni eklemelerde geliyor. 
Millet Bahçesinin incelendiği sırada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Numune Hastanesinin olduğu bölgede ki binaların da Kentsel Dönüşüme tabi tutulmasını istedi. 
Deniz karşıya alındığında Millet Bahçesinin sol tarafında bulunan binaların cephe sağlıklaştırmasını kendilerinin yapacağını ifade eden Başkan Murat Zorluoğlu, Bakan Murat Kurum’a “Cephe sağlıklaştırması yaparız. Ancak şurası tamamen önünü kesiyor..” dedi. 
Bunun üzerine Bakan Kurum bölgede kaç konut olduğunu sorunca Başkan Zorluoğlu, “6 - 7 konut var” dedi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te, “Gerisi hastane” diyince, Başkan Zorluoğlu, binaların Millet Bahçesinin önünü tamamen kapattığını ve denizin görülmediğine dikkat çekti. 
Bunun üzerine Bakan Kurum, yine kendisi de Trabzonlu olan TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u yanına çağırıp, “Ömer bu binaları kaldıralım oradan” talimatını verdi. 
Başkan Ahmet Metin Genç ise ilk etapta bu durumun düşünüldüğünü ancak sonrasında bu şekilde kaldığını aktardı. 
Bakan Kurum, TOKİ Başkanı Bulut’a, “Bir anlaşalım, gönüllerini alarak. Orayı kaldıralım.  Deniz görsün burası..” diyerek Millet Bahçesine yeni ek alanların da talimatını yineledi. 
Başkan Zorluoğlu ise, binaların bulunduğu bölgeden kaldırılması ile alanın 10 kat daha güzelleşeceğine dikkat çekerek sol tarafta kalan binaların cephe sağlıklaştırmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını yineledi.