Milli Gazete, Esam, Türkiye Gençlik Birliği, ÖĞ-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Karadeniz Gençlik Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cansuyu, ESDER; Din-Bir-Der, Yeniad, İsomder ve KTÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü bir araya gelerek Kudüs ile ilgili bir basın açıklaması yaptı 

Millet Platformu adı altında toplanan grup, “Kudüs için ses Ver” adını verdikleri basın açıklamasında Türkiye’nin İsrail’e karşı adım atması istendi. 

Platform adına basın metnini Saadet Partisi Gençlik Kolları Sözcüsü Furkan Kocagöz okudu. Basın açıklamasında ilk olarak ABD’nin İsrail Büyükelçiliğine Kudüs’e taşıdığının hatırlatılırken, “Amerika 15 Mayıs 2018 tarihinde fiili olarak İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla beraber, hem Filistin’de hem de tüm dünyada protesto gösterileri başladı. Gazze’de yapılan eylemlerde 60’ı aşkın insan hayatını kaybetti. 2 bin 700’ü aşkın insanda yaralandı. Buna karşılık maalesef dünya ülkeleri kınamanın ötesinde geçememiş sadece Venezüella, Şili ve Güney Afrika Devletleri, İsrail Büyükelçilerini kovarak tepkilerini dile getirmişlerdir. 

Ne yazık ki Türkiye, İsrail Büyükelçisine bir süre ülkene dön çağrısı yaparak net bir tavır ortaya koyamamıştır” ifadelerini kullandı. 

Kocagöz, şu şekilde devam etti: 

“İktidarın ve ortağının bir taraftan İsrail ile tüm anlaşmaları yürütmesi diğer taraftan sürekli İsrail’i terör devleti olduğunu söylemesi çelişkisi nasıl açıklanmaktadır?

İktidarın sürekli kınayıp hatta bunun boyutunu artırıp miting yapması ve elinde güç ve yetki yokmuş gibi davranmasının bir açıklaması olduğunu düşünmüyoruz. Biz iktidardan kınama veya miting değil, İsrail’e karşı yaptırım bekliyoruz. İktidarın derhal İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları iptal etmesi, İsrail Büyükelçiliğini kapatması ve İsrail’in Filistin’de yaptığı zulümlere son vermek maksadıyla dünya devletleriyle Filistin Barış Gücü oluşturup İsrail’e müdahale etmesi gerekmektedir. Yine hatırlatıyoruz ki İsrail sözden değil, ancak güçten anlar. Kudüs, İslam’ın ilk kıblesi, Müslümanların gözbebeğidir” dedi.