Bölgenin sorunlarını tek tek ele alan ve çözümü noktasında yeni projeler geliştiren Bıyıklıoğlu, Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kalkınması için bölge milletvekilleriyle istişare yaparak, bölgenin kalkınmasındaki projelerin hayata geçirileceği müjdesini verdi. Bıyıklıoğlu, Düzköy İlçesi’nin Aykut Beldesi’ni ziyaret ederek, belde sakinleriyle görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Trabzon’un ilçeleriyle beraber, belde ve köy bırakmadan ziyaret edeceğini kaydeden Bıyıklıoğlu, vatandaşlarla sürekli istişare halinde olacağını belirtti.



Doğu Karadeniz'in doğal güzellikleriyle de çok önemli bir bölge olduğunu ifade eden Bıyıklıoğlu, şöyle konuştu: ''Doğu Karadeniz'in kalkınmasının hukuksal altyapısını teşkil eden DOKAP projesi de hayata geçirildi. Bu projeyle ilgili bölge müdürlüğü Giresun'da kurulmuş ve inşallah yaylalarımızın, doğal güzelliklerimizin yurt içi ve yurt dışında tanıtımının yapılması suretiyle ekonomik ve beşeri kalkınmasına sağlayacağız. Dünyanın en güzel kayak sporunu yapmaya müsait o alanda da inşallah kayak merkezinin tesisini de yakın zamanda hizmete sokacağız.



İnşallah DOKAP projesi kapsamında bu güzelliklerimizi herkese tanıtacağız.'' Bıyıklıoğlu, Doğu Karadeniz Turizm Master Projesinin son aşamaya geldiğini belirterek, alternatif turizm destinasyonları ile yörelerin tanıtımına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun uzun vadede bölgeye çok sayıda turist çekeceğini anlatan Bıyıklıoğlu, bu proje ile bölgede istihdamın artacağını da kaydetti. Bıyıklıoğlu, belde de ziyaretlerini sürdürürken, beldedeki ilk öğretim okulunun bahçesinde yapılan Erkan Çelenk’in düğün törenine de iştirak ederek gelin ve damadı tebrik etti ve bir ömür boyu mutluluklar diledi.