Cora Bakan Selçuk ile Düzköy’de Alazlı İlköğretim Okulu ile ilgili alınan kararı değerlendirdiklerini ifade ederek, “Sayın Bakanımız ile okul binasının yığma bir yapı, riskli ve tehlikeli olduğu, bu binanın yıkılarak öğrencilerimizin geçici olarak başka bir okulda eğitime devam etmeleri, yıkılacak okul binasının yerine yeni ilkokul binasının yapılması yönünde bir fikirbirliği oluştu. Bakanımız bu gelişme doğrultusunda aynı yerde yeni okul binasının yapılması için yetkililere gerekli talimatları vererek sürecin ve işlemlerin derhal başlatılmasını istedi” dedi.

Cora görüşmede ayrıca Ortahisar İlçesi Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nun tarihi yapı özelliği dikkate alınarak güçlendirilmesi hususunda ödenek talep ettiklerini kaydederek, konuya büyük bir duyarlılık gösteren Bakan Selçuk’a şükranlarına sunduğunu belirtti.

BAKAN YARDIMCISI MUSTAFA AKSU İLE GÖRÜŞTÜ 

Cora ayrıca Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’da ziyaret etti. Cora ziyaretle ilgili olarak “Sayın Aksu’nun her zamanki candan ve dostane yaklaşımına müteşekkiriz. Bakanlığımızın, TKDK aracılığı ile kırsal kalkınma projelerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

TRT GENEL MÜDÜRÜ EREN’İ ZİYARET ETTİ

Cora ziyaretlerini TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile devam etti. Genel Müdür Eren’in, TRT'nin uluslararası bir marka hüviyetine kavuşmasında çok büyük emeği ve gayreti olduğunu ifade eden Cora, “Bilgi, birikim ve donanımı ile ülkemizin güzide kurumunu bir üst lige çıkarmıştır. Başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

BBP İL BAŞKANI YAHYA AKSU CORA’YI ZİYARET ETTİ

Bu arada Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya AKSU ve beraberindeki de Milletvekili Cora’yı TBMM’de ziyaret etti. Cora bu nazik ziyaretlerinden dolayı Aksu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Irkçı Yunan vekile büyük tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Türk bayrağını yırtma küstahlığını gösteren ırkçı Yunan milletvekilli Loannis Lagos’a büyük tepki gösterdi. Cora sosyal medya hesabından gönderdiği mesajda, “Bayrağımız onurumuzdur, şerefimizdir, namusumuzdur. O'na el uzatmak kimsenin haddi değildir. Irkçı Yunan Milletvekili Loannis Lagos da yaptığı küstahlığın bedelini ödemelidir. Avrupa Parlementosu da (AP) bu provokatör için gereğini yapmalıdır” dedi.