Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçileri eğitmek amacıyla Alsancak Mahallesinde kurulan eğitim serası ve açık alanda sebze yetiştiriciliği, eğitim alanında damlama sulama yöntemiyle yetiştirilen sebzeler,  Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Akçaabat İlçe Başkanı Hüseyin Altuntepe’nin katılımıyla gerçekleştirilen programda toplandı.
Milletvekili Günnar bahçede yapmış olduğu incelemelerde bölgemizin seracılık faaliyetleri anlamında uygun bir iklime sahip olduğunu bu nedenle burada yapılan çalışmanın çiftçilerimize örnek olması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu projenin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen başta Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu olmak üzere tüm yönetimini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Su ve enerji tasarrufu açısından damlama yönteminin çok faydalı olduğunu belirten Günnar, ayrıca damlama sulama yöntemi sayesinde ilaç, gübre ve su maliyetlerinde sağlanan düşüş sayesinde az alandan daha çok verim alınması sayesinde üretim miktarı ve kalitesinde önemli artış sağlandığına dikkati çekti.