61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, son günlerde Trabzon’da yaşanan ’T.C.’ ibaresi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖNERGE REDDEDİLMİŞTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasının önüne T.C. ibaresinin eklenmesi önergesi meclise sunulmuş, ardından meclisin böyle bir yetkisi olmadığı ifade edilerek önerge reddedilmişti.

SON DERECE ÜZEN BİR DURUM

Bu konuda tartışmalar sürerken Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 61saat’e açıklamalarda bulunarak, “Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin milliyetçiliği ile gurur duyduğu ve takdir ettiği Trabzon gibi bir şehirde tartışılması beni son derece üzüyor. Trabzon, milliyetçi insanıyla, vatanını, bayrağını aşkla seven insanlarıyla anılan, sevilen bir şehir. Burada T.C. ibaresinin tartışılıyor olması hepimiz adına son derece üzücü bir durum. Tabelaya konulmaması tartışmasından ziyade bu konunun hiç tartışma konusu yapılmadan çözülmesi gerekiyordu. Beni üzen de budur” dedi.

EN AZ BİZİM KADAR HASSASLARDIR

Kaya, “Bu konunun diğer boyutu ise, reddetti denen arkadaşlarımızın da Türkiye Cumhuriyeti konusunda en az bizim kadar hassas olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ŞEHRİN SORUNLARI İLE İLGİLENİLMELİ

‘Bir an önce bu tartışmayı bitirip belediyenin, şehrin biriken sorunları ile ilgilenmesi lazım’ diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü gerçekten şehir sıkıntı içinde, şehir yönetilemiyor. Özellikle su konusunda, ulaşım ve trafik konusunda inanılmaz sıkıntıları olan bir şehirden bahsediyoruz. Belediyenin bunları ivedilikle çözmeye odaklanması lazım.”

BAŞKANIN ÇÖZECEĞİNE İNANIYORUM

Kaya, “T.C. ibaresi konusunda sayın başkanın bunun tartışılmasına müsaade etmeden insiyatif alarak bu sorunu çözmeli. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kendisi oraya asmalı. Bu konuda sayın başkanın gerekli çözümü üreteceğine inanmak istiyorum. Bu konuyu artık tartışılır olmaktan çıkarıp belediyecilik işlerine odaklanacağını ve şehrin sorunları ile ilgileneceğini düşünüyorum. Ve o insanların da bu konuda bizden farklı düşünmediğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.