Akçaabat'ta birçok STK ve dernek ziyareti gerçekleştiren Örs yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Akçaabat sıradan bir yer değildir. Yapılması gerekenlerin gerek siyasi, gerek çeşitli nedenlerle ötelenmesi kültür, sanat, turizm ve spor şehri olan Akçaabat'ın gelişmesine, büyümesine engel teşkil etmektedir."

Açıklamasının devamında Akçaabat'ın trafik sorununa değinen Milletvekili Örs, "Akçaabat’ın trafik sorununun kısa vadede çözülmesi için; Düzköy Kavşağı, Söğütlü Fatih Eğitim kavşağı ve Pulathane yolunun tamamlanması gerekmektedir. Akçaabat’ta yaşanan trafik sorununun uzun vadeli tek çözümü ise Güney Çevre Yolu'dur. Her fırsatta ve her yerde söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Güney Çevre Yolu Akçaabat’ımız için de Trabzon’umuz için de çok önemlidir. Akçaabat’ın güneye açılması, büyümesi, özellikle yaz aylarında çileye dönüşen trafikle birlikte şehrin önünün açılması için tek çare Güney Çevre Yolu'dur. Başka bir yol yok. Bu Akçaabat için de bölgemiz için de son derece elzemdir. Deniz dolgusu ile sahillerimizi yok etmek çözüm değil, geleceğimizi mahvetmektir. Diğer komşu iller çevre yolunu yaptı ancak biz halen daha konuşmaktan öteye geçemedik." dedi. 

Akçaabat için turizmin gündemde tutulması gereken önemli bir olgu olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Akçaabat, turizm açısından  büyük  potansiyele sahip bir ilçemiz. Turizm, Akçaabat'ın geleceğidir. Turizmin altyapısı oluşturularak istihdam sağlanması bölgesel gelişmişliğin yanında ekonomik ve sosyal refahı da beraberinde getirecektir. Sahili doldurup yol yapmak ya da  bölgenin güzide turizm alanı olan Sera Gölü Vadisi'nin tamamlayıcısı konumundaki Yıldızlı sahiline kanalizasyon atık tesisi kurmak yanlıştır. Akçaabatlı her ikisine de; demokratik hakkını kullarak, tepki göstermektedir. Unutulmamalıdır ki; Yıldızlı sahilinin ele alınarak burada sosyal alanların ve plajların oluşturulması  Akçaabat’a değer katacaktır." dedi.

Örs açıklamasında Akçaabat Ortamahalle'yi gündeme taşıyarak sözlerini şöyle sürdürdü "Akçaabat Ortamahalle; burada 120 tarihi ev, 8 restore edilmiş konak var. Yaklaşık 100 ile 150 yıllık, Timurciler konağı burada, Belediye işletiyor. Mehmet Efendi Konağı, Ortamahalle Camii, Saint Joseph kilisesi hepsi burada. Fevzi Paşa İlköğretim Okulu yaklaşık 150 yıllık. Otel yapmak için kapanmak üzere, öğrencileri başka okullara yönlendirerek öğrenci mevcutunu düşük gösterip kapatılmaya çalışılıyor. İyi has da; altyapı ve ulaşımdan ötürü turistin gidemediği bir bölge olmuş burası. Trabzon'un müzisyen, ressam anlamında en çok sanatçı yetiştirdiği bir ilçesini konuşuyoruz. Tiyatroda Türkiye'nin değeri Erol Günaydın'ın mahallesini konuşuyoruz. Değerler kolay yetişmiyor, bu değerlere sahip Akçaabat'ımızı heba etmeyelim."

Örs açıklamasının son bölümünde yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerine dikkat çekerek "Bu memleket bizim, Akçaabat hepimizin, Akçaabat'a bugüne kadar kimin hizmeti olmuşsa teşekkür etmek benim boynumun borcudur. Şimdi ögrendim, Akçaabat Belediyesinin Yaylacık dolgu alanı ile ilgili bir projesi varmış. Bu projenin hayata geçirilmesini destekleriz. Hatta bu proje Beşirli ile birleşmeli, Samsun Atakum örneği; hem Akçaabat hem de Trabzon için ortak bir yaşam alanı olmalı, bölge turizmine katkı sunmalıdır. Bu konuda hem Akçaabat, hem de Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli her girişimine destek veririz. Biz eksiği, yanlışı dile getirdiğimiz gibi iyiye iyi demeyi de biliriz.