Geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarete iadeyi ziyaret için TBMM Türk-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanı ve üyelerinden oluşan heyet Suudi Arabistan'a hareket etti.

Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Saymanı olarak görev yapan İstanbul Milletvekili Oktay Saral'ın yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak ile Dostluk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan'dan oluşan heyet Suudi Arabistan'da çeşitli temaslarda bulunacak.

İlk olarak Suudi Arabistan Veliahtı ile görüşecek olan heyet daha sonra sırasıyla Şura Meclis Başkanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı ve Meclis Grubu Başkanı ile görüş alış verişinde bulunacak. Ayrıca 24 Kasım öğretmenler günü vesilesi ile Riyad'da bulunan Türk Okullarını ziyaret edecek olan heyet buradaki öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayacak ve öğrenciler ile görüşecek.

SUUDİ ARABİSTAN'DA TRABZON BRİFİNGİ

TBMM Heyeti aynı zamanda Suudi Arabistan Şura Meclisi'ni, Kral Abdulaziz Tarih Merkezi ve Krallık Kulesi'ni, Cidde, Mekke ve Medine şehirlerini de ziyaret ederek 29 Kasım Perşembe günü yurda dönecek.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Milletvekili Oktay Saral, TBMM'de Türk-Suudi Arabistan Dostluk Grubu'nda bulunmanın kendisi açısından mutluluk verici bir olay olduğunu belirterek, "Suudi Arabistan'da hem çok önemli temaslarda bulunacağız hem de Allah'ın evi olan Kabe'yi ve Mescid'i Nebevi'yi ziyaret etme imkanı bulacağız. Bu ziyaretimiz bir iade-i ziyaret hüviyetinde olacak. Daha önce Suudi Arabistan Meclisi'nden gelen heyeti biz Ankara'da ağırlamıştık. Ziyaretimizde görüşecek olduğumuz Suudi yetkililerle Trabzon ile alakalı bir brifing vereceğim. Çünkü başta Uzungöl olmak üzere son dönemlerde Suudi Arabistan'dan Trabzon'a azımsanmayacak turist trafiği olduğunu görüyoruz. Konu ile ilgili bir dosya hazırlattım. Programımız dahilindeki Suudi Arabistan makamlarından Bölgemize yatırım yapmaları hususunda bir alt yapı çalışması düşünüyorum" dedi.