61SAAT HABER SERVİSİ

Son dönemlerde Trabzon ve değişik illerde kaynak ve yardımcı kaynak kitap alımları tartışmasına Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız son noktayı koydu. 

Yıldız 'Değişik kaynaklarında, sivil inisiyatifler tarafından hazırlanan farklı bilgilerinde öğrencilerle buluşması gerektiğini ifade ederek 'Ancak burada öğrenciye zorla kitap aldırmak kesinlikle yok. İsteyen öğrenciye etik ahlaki ve vicdanı kurallar ile bu iş yapılmalıdır.” dedi.

“ÖĞRENCİ VELİ BİLMEZ”
Açıklamalarını sürdüren Müşteşar Yardımcısı Yıldız “Okullardan ve kamuoyunda tepkiler alıyoruz. Hakikaten sadece isteyen öğrenci almak kaydı ile bir öğretmenimizin de bunu buyurgan bir şekilde ahlaki sınırları zorlayacak tarzda çünkü ben il müdürlüğü yapmış bir arkadaşınızım bütün bunlar bana geldi.  Biliyoruz. Bu noktayı aşamaması yani ifrat ve tefrit dediğimiz bir tarafta bütün olumsuzlukları gidermek için yasak denilebilecek her şey yasak noktası ama diğer taraftan da velilerimizi öğrencilerimizi zor durumda bırakacak beklide sadece maddi gerekçesi içerik anlamında veli onu bilmez öğrenci onu bilmez,  sadece maddi boyutu itibarı ile bir bakıyorsunuz okullardan bize bize şikâyetler gelmeye başlıyor.”

“ASIL MAKSADIM”
Siz değerli arkadaşlarımızdan okullarımızda bu tasfiye işlemlerini çalışmalarınızı yürütürken etik anlamda ahlaki değer bağlamında anlamda belki de en çok buna ihtiyacımız var. Bunu gözeterek özellikle okul müdürlerimize il müdürlerimize buna da dikkat edilsin.  Ama asıl maksadım belli bir yapı ile mücadele olduğunu unutmadan,  bu yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bu vesile ile 15 Temmuz da vermiş olduğumuz şehitlerimize rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 

“YANIMIZDA OLUN, BİRLİKTE OLALIM”
Milletimiz, inşallah yeniden böyle olaylar ile karşılaşmaz bir an önce olağan döneme geçsin ve biz aslında Türkiye’nin demokratikleşmesi eğitim sistemleşmesi, dışa açılması, özel sektörün işin içerisinde daha fazla pay alması, aslında biz yayıncı olarak da biz istiyoruz ki bizim dışımızda dünyayı takip eden siz değerli arkadaşlarımız her zaman yanımızda olun ve birlikte olalım.