61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi, Gülbaharhatun Mahallesi Yüzbaşı Emrullah Sokak, Valilik arkasında bulunan alanı otopark olarak kullanmasının yanlış olduğu ortaya çıktı. 
Milli Emlak’tan Trabzon Büyükşehir Belediyesine, 255 metre karelik yerin “Eğitim amaçlı” tahsis yapıldığı kaydedilirken, belediyenin burayı da hemen yanında kendisine ait 375 metre karelik yerle birleştirerek otopark olarak kullandığı kaydedildi. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 255 metre karelik yeri, tahsis amacının dışında kullanmasından dolayı Milli Emlak, bu alanı alarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettiği belirtildi. 
Ancak Mille Emlak, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin alanı ‘Tahsis amacının dışında’ kullanmasından dolayı 2014 yılından bugüne ecrimisil talep etti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi de ilave bir ecrimisilin önüne geçmek için, konuyu bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşerek bölgenin otopark devrini iptal etti. 
Plan ve Bütçe Komisyonundan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gelen maddeyle ilgili  AK Partili Akçaabat Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Üçüncü’den itiraf niteliğinde sözler geldi. 
Üçüncü, “Valiliğin yanında ki 255 metrekarelik alan Milli Emlak tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş. Milli Eğitimde kendi yerini alıp Trabzon Fen Lisesine verdi. Orası Trabzon Fen Lisesinin mülkü..
Trabzon Fen Lisesi de burayı kendi uhdesine aldı. Sınırlar çizildi.

2014 YILINDAN BUGÜNE ECRİMİSİL TALEP ETTİ
Burası Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tahsisindeydi. Tahsiste eğitim amaçlı kullanmak şartıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesinin uhdesindeydi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi eğitim amaçlı değilde, otopark olarak kullandığı için Milli Emlak buradan geriye doğru dönük yani yaklaşık olarak 2014 tarihinden bugüne kadar bizden ecrimisil talep etti.  Çünkü biz eğitim amaçlı kullanmadığımız , tahsis amacı dışında kullanıldığımız için” dedi. 
Konuyla ilgili son olarak konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili ise, “Alan Maliye Hazinesine ait. Belediye tahsisi yoktur. İmar Planında Maliye Hazinesinin alanı okul alanı. Bizim alanımız İmar Planında zaten yolda kalmış. Olay bizim dışımızda. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ilave bir ecrimisilin önüne geçilmesi içinde…” diyerek komisyonun kararını destekledi. 
Meclis komisyonun görüşü yönünde oy kullanarak otopark devrini iptal etti. 

ECRİMİSİL NEDİR?
Ecrimisil, haksız işgal tazminatı anlamına gelir. Bu tazminatın söz konusu olabilmesi için; bir malın veya taşınmazın haksız şekilde, kötü niyetli olarak, mal sahibinin veya idarenin izni dışında kullanılmış olması gerekir