“MİLLİ SES VER” PROJESİNE YOMRA’DAN DESTEK

Ziyarette, Kalite Birliği (KALBİR) Derneği tarafından yürütülen "Milli Ses Ver" projesi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

“MİLLİ SES VER” PROJESİ ÜLKENİN CARİ AÇIĞINI KAPATACAK

Kalite Birliği (KALBİR) Derneği tarafından yürütülen "Milli Ses Ver" projesi ile milli belgelendirme, yerli üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması amaçladıklarını belirten TSE görevlisi ve Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman açıklamasında şunları söyledi: “Kalite Birliği (KALBİR) Derneği tarafından yürütülen, Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (BTSO) desteklediği "Milli Ses Ver" projemizin yaygınlaşması için yurdun her bir tarafında çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Kalitenin daha üst seviyede tüketilmesi için tüketicilerimizin yerli üretime destek vermek adına, Türkiye'de üretilen ürünler için "yerli üretim" logosunun olduğu ürünleri tercih etmesini istiyoruz. Ekonomimize katkı sağlamak için “Milli Ses Ver” projemizi kabul edip uygularsak, ülkemizin cari açığının kapanabileceği uzmanlarımız tarafından ifade ediliyor. Bu anlamda proje kapsamında 2019 yılında 150'den fazla etkinlik düzenlemek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.”

Misafirperverliğinden ötürü Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na teşekkür eden Karaman, Başkan Sağıroğlu’nun da projeye destek verilmesini istedi.

İLÇEMİZDE “YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN” ÇAĞRISINDA BULUNDUK

Başkan Sağıroğlu ise ziyaretlerinden ötürü AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Şenol Kul’a Bursa Platformu Derneği Başkanı Resul Yiğit’e, TSE görevlisi ve Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman’a ve Kalite Birliği Başkan Yardımcısı Ferudun Baykara’ya teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi: “Yerli üretimi destekliyoruz. Bursa’da başlatmış olduğunuz bu kampanyayı bizlerde ilçemizde sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımız ile beraber bir toplantı yapıp, vatandaşımıza yerli ve milli ürünü tavsiye etmeleri, onun satışının ön plana gelmesi ve bu uğurda da ülkemizin döviz kaybının önlenmesi ile ilgi çalışma başlattık. Bizde vatandaşlarımızın TSE logolu,  yerli ve milli ürünleri tercih etmesini tercih etmelerini istiyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz.”