61SAAT HABER MERKEZİ - MHP'ye 7 Haziran seçimleri ile ilgili Ortahisar Belediyesi tarafından ekran cezası kesildi. Cezaya sebep olan gerekçe ile 7 Haziran seçimleri öncesi yaşandı. 7 Haziran seçimleri için Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı'nda ki bir tarihi binayı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) olarak kiralayan MHP daha sonra buraya dev bir ekran asmıştı.
Ancak binanın tarihi özelliğinden dolayı bu dev ekran Anıtlar Kuruluna şikayet edilmişti. Anıtlar Kurulu tarafından MHP'ye uyarı verildiği kaydedilirken ceza ise Ortahisar Belediyesi tarafından kesildi. Ortahisar Belediyesi iddialara göre tarihi binaya dev ekran asıldığı gerekçesi ile MHP'ye 750 TL para cezası kesti.  Ancak ceza Ortahisar Belediyesi tarafından MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar'ın şahsına kesilmesi dikkat çekti.
7 Haziran seçimlerinin ardından dev ekran tarihi binadan indirilirken, bina da fazla boş kalmadı. Bina geçtiğimiz aylarda 1 Kasım Erken Seçimlerinde SKM olarak kullanılmak üzere AK Parti tarafından kiralandı. Bu cezanın ardından AK Parti'nin aynı binanın dış cephesinde her hangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu. 

Kaynak 61saat.com