61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin- Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan Alman Milyarder Laurens Müller, kendisine bakıcılık yapan Trabzonlu anne kız Selma G. ve Hilal Ş.’ye 70 Milyar Euro miras bıraktı. 

1997 yılında hayatını kaybeden Müller, kendisine bakıcılık yapan Trabzonlu anne kızı yıllardır mahrum kaldığı bir sevgi ortamı sağladıklarını belirterek mirasını anne kıza bıraktı. Ancak olaylar zinciri mirası bakıcılarına bıraktığının ortaya çıkmasının ardından başladı. Tüm mal varlığını bakıcıları Selma G. Ve Hilal Ş’ye bırakan Müller’in varislerinden anne Selma G.’nin hayatını kaybetmesinin ardından kızı Hilal Ş. miras davası için tam 21 yıldır direniyor. Skandal iddiaların yer aldığı olaylar zincirinde Müller’in kızları babaları öldükten sonra ortaya çıkan miras olayı üzerine mahkemelere başvurup, 13 yıl sonra ise kızı Edda Thumann ve damadı Jürgen Thumann’ın Düsseldorf İdari Mahkemesi’ne hazırlattıkları bilirkişi raporunda ‘demans’ hastası olduğu mahkemeye sunuldu.

VASİYETİNİ BİZE BIRAKTI!

Mirasın varislerinden Hilal Ş.’nin 61saat’e yaptığı açıklamada mahkemelerin verdiği kararların siyasi olduğunu ve servetin Türklere geçmesinin Almanya’da rahatsızlık yaratacağından olayların şeklinin değiştirildiğini belirtti. Hilal Ş. “Ben ve hemşire olan annem ona bir buçuk yıl baktık. Kızları vardı ve onlara kızgındı. Kendisine bakmadıklarını ve ölümünü beklediklerini bize söylerdi. İki kez yazılı halde vasiyetini bize verdi. Biz istemiyorduk ve her defasında yırttık. En sonuncusunda avukatı, doktorununda bulunduğu noter huzurunda kendi eliyle bir vasiyet yazdı. Orada bulunanlara şuurunun açık olduğuna dair protokol bile tutturup imzalattı. Vasiyetinde mirasını bize bıraktığını yazdı.” dedi.

“DEMANS” HASTALIĞI MANİDAR!

Hilal Ş. Müller’in ölümünün ardından vasiyetname ile mahkemelere başvurduklarını belirtip iki kızı ve damadının babalarının aklı dengelerinin yerinde olmadığını kanıtlamak için uğraştıklarını söyledi. Hilal Ş. “Mirasını bize bıraktıktan sonra ölen milyarder işadamının kızı Edda Thumann ve damadı Avrupa İşverenler Birliği (BDİ) ve Alman Sanayiciler Birliği eski Başkanı ünlü işadamı Jürgen Thumann ve diğer kızı Monika S. babaları yaşarken değil, öldükten sonra demans olduğuna dair rapor hazırlamaları manidar… Çünkü hayattayken ellerinde hiçbir delil yok!” ifadelerini kullandı.

KARŞIMIZDAKİLER ÇOK GÜÇLÜ!

Kendilerinin temyize gittiklerini ancak karşılarında çok güçlü isimlerin bulunduğunu söyleyen Hilal Ş. “Burada bu olay tam bir siyasi savaşa dönüştü.  O dönemde Adalet Bakanı olan Heiko Maas, 28 Ocak 2016 yılında dönemin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Guido Raimondi’nin yanına gitti. Sözde görüş alışverişinde bulundu. Bu ziyaretin hemen ardından bizim şikayetimiz AİHM tarafından hiç nedensiz geri yollandı. Oraya giden her posta, her dosya önce Alman hakimin eline gidiyor. Bizim tahminimiz bu yönde. Dönemin AİHM Başkanı Raimondi’ye tembihte bulunmuş olabilir mi? Çünkü hemen ardından şikayetimiz hiç bir hakim imzası olmadan, mühür olmadan geri yollandı. Bu davada dolaplar dönüyor. Tahminlerime göre hakimlere rüşvet veriliyor…” dedi.

TÜRKİYE’YE AKTARILMASI İSTENMİYOR!

Hilal Ş. bu bu davada karşılarındakilerin çok güçlü olduğunu söyleyip Türkiye’deki devlet büyüklerinden yardım istedi. Hilal Ş. “Kızlarının hazırladıkları raporlara itiraz ettik. Ancak tüm deliller yok sayılarak karşı tarafın kazanmasını sağladılar. İşin özü, insan haklarım ihlal edildi. Servetin Türkiye’ye aktarılmasına izin verilmedi. Yapılan sahtekarlıklarla tüm deliller ve gerçek olan dosyaların içerikleri boşalıldı. Benim bütün yararıma olan şahitlerin içerikleri değiştirildi. Ondan önce 5 tane büyük mahkemeleri kazanmıştım..” İfadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’UN BÜTÜN BORÇLARINI ÖDEYECEĞİM

Son olarak Hilal Ş. “Lütfen Türkiye’de sesimizi duyan birileri olsun… Almanya’da yargıya siyaset ayar çekti… Eğer davayı kazanır ve mirası alırsamda Trabzonspor’un bütün borçlarını ödeyeceğim. Söz veriyorum…” diye konuştu.

Müller'in damadı ve onun ikinci karısı Continental sahibi Elizabeth Schäffler (Hatırlanacağı üzere Continental firması çektiği reklam filminde Türkiye haritasını silmişti.)