Trabzon Mimarlar Odası bahçesinde düzenlenen kahvaltıda, TMMOD Trabzon Birleşeni,15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilen, Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediye Başkanlığı ev sahipliğindeki Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatlarının organizasyonunda emeği geçenlere veda etti.

Veda toplantısında konuşan TMMOB İKK Sekreteri Mustafa Yaylalı, bugün TMMOB olarak organizasyondakilerle bir araya gelip son bir değerlendirme yapmak istediklerini ifade ederek, “Trabzon artık yeni hemşehriler kazandı, inşallah daha büyük organizasyonlarda da herkes elinden geleni ortaya koyarak, Trabzon’un tanıtımı açısından önemli adımları atmış oluruz” diye konuştu.
Türk Dünyası Mühendisler, Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Trabzon’un bir büyük bayrama ev sahipliği yaptığını ifade etti. Demirci “Misafirperverliği, kadirşinaslık duyguları, milli kültüre bağlılığı, burada büyük bir heyecanın abideleştirilmesine vesile oldu. Türk dünyası ve akraba topluluklarından gelen, bu coğrafyanın ötesinde Kaşgar’dan Endülüs’e uzanan Türk-İslam coğrafyasının değerli ülke temsilcileri, bilim insanları Trabzon’umuza teşrif ettiler. Onlar buradaki evsahipliğinden çok mutlu oldular. Bir rüya yaşadıklarını ve bu rüyayı her gece görmek istediklerini ifade ettiler. Memleketlerine döndüklerinde de Trabzon halkına müteşekkir olduklarını ve duydukları büyük memnuniyeti dile getirdiler. Bunu da basın yoluyla bütün dünyaya ifade edeceklerini belirttiler” dedi
.
Kurultay’ın bitmediğini ve bundan sonra yaşayacağını da ifade eden Demirci, “Kurultay’ın amacı kimlikli ve kişilikli şehirlerimizin ihdas edilmesini temin edebilmek ve Türk şehircilik standartlarının oluşmasını sağlamak, meslektaşlarımızın bilgi birikimlerinden istifade ederek, 2014 Kurultay’ına girerken çok daha önemli doneler yakalamış olarak, yüce milletimizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan kararları işlemek üzere sonuç bildirgesi kararlarının hükümlerini dünya kamuoyuna işaret ettiğimiz an Kurultayımız o zaman başlayacak demektir. Bu bir başlangıçtır, devam edecek. 6. Kurultay’da desteğinizle, umut edilenin üzerinde bir seviye yakalamak düşüncesiyle, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Demirci, Kurultay’ın sonuç bildirgesini 15 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da açıklanacağını kaydetti.
Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Sayim Adanur ise böylesine büyük bir organizasyonu Trabzon’a getirilmesine katkısı olanlara teşekkür etti. Adanur, “Kendi yaşam sürecimizde mimarlar olarak yaptığımız eserlerin kentsel dönüşüme uğradığı son dönemlerde mesleki ecdadımız Mimar Sinan’ın 600 yıllık eserleri hala yaşıyor ve sadece onlarla övünebiliyoruz. İnşallah bizlere de öyle eserler yapmak nasip olur. Böylesine bir organizasyonun onun adıyla anılmasından mimarlar olarak çok mutluyuz. Emeği geçen herkese meslektaşlarım adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.