Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un bugünlerde yeni bir olimpiyata ev sahibi yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığına işaret ederek, olimpiyatın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği, Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 15-18 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini ifade etti.

14 Ekim'de Türk dünyasından farklı ülkelere ait sanatçıların katılımıyla Meydan Parkı'nda gerçekleştirilecek konserin ardından, 15 Ekim'de başlayacak kurultaya 50'nin üzerinde ülkeden 300'den fazla akademisyenin katılacağını bildiren Gümrükçüoğlu, kurultay çerçevesinde 15 Ekim'de Trabzonspor ile Kazakistan'ın Kızılordaspor takımının Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Mimar Sinan Uluslararası Özel Futbol Müsabakası yapacağını kaydetti.

Gümrükçüoğlu, organizasyon kapsamında çeşitli panellerin düzenleneceğini ve olimpiyadın anısına Toklu sahiline dikilecek Bilge Kağan Anıtı'nın açılışının yapılacağını belirterek, "Kentimizin dünyada tanıtılması için çok önemli olan bu fırsatı değerlendireceğiz. Halkımızın da bu programa gerekli olan ilgiyi göstereceğine inanıyorum. Olimpiyatlar kenti olan Trabzon farkını bir kez daha hissettirecek" ifadelerini kullandı.