Trabzon'da toplanan bir grup mühendis ve mimar, "torba yasa" ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB)  Yasası'nın değiştirilerek, TMMOB'nin işlevsizleştirilmek istendiğini öne sürerek, protesto yürüyüşü yaptı.

Tabakhane semtindeki TMMOB Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi önünde toplanan ve TMMOB'ye bağlı 24 odanın temsilcilerinden oluşan bir grup, "Ülkemize, halkımıza, mesleğimize sahip çıkıyoruz" ve " Karadeniz uşağı kimsenin uşağı olmayacak" yazılı pankartlar açarak, hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Bir göstericinin çaldığı tulum sesi eşliğinde yürüyüşe geçen gruptakiler, Uzun Soka'tan Meydan semtindeki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Torun, grup adına yaptığı basın açıklamasında, TMMOB Yasası'nı değiştirerek TMMOB'yi işlevsizleştirmeye yönelik düzenlemeleri de içeren torba yasaya karşı, dün, Türkiye'nin çeşitli illerinde yürüyüş başlattıklarını ve bu yürüyüşlerin 14 Şubat'a kadar süreceğini belirterek, yürüyüşün TMMOB üyesi mühendis, mimar ve şehir plancılar tarafından yapıldığını ifade etti.

Yürüyüşlerin ardından 14 Şubat'ta Ankara'da TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nda buluşacaklarını anlatan Torun, "Mühendislik mimarlık, planlama alanlarında taşeronlaşma ve tekelleşmeye hayır demek için, serbest çalışan mimar, mühendis ve şehir plancıların haksız rekabete ve işsizliğe sürüklenmesini kabul etmediğimiz için yürüyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.